Kuva: Instagram

Nuori nainen on allerginen omille hiuksilleen ja sään vaihteluille - "En tiedä heräänkö aamulla"

15.01.2018 11:15 - Katariina Auvinen

Natasha Coates kärsii harvinaisesta sairaudesta, joka aiheuttaa hengenvaarallisia allergisia oireita.

Voimistelijaksi valmentautuvalla Natasha Coatesilla, 22, on harvinainen sairaus, joka saa hänen kehonsa hyökkäämään jopa hänen omia hiuksiaan vastaan. Coates on kirjaimellisesti allerginen melkein kaikelle. Asiasta uutisoi New York Post -julkaisu. 

Nuori nainen on joutunut ajamaan hiuksensa pois, koska niiden kasvaminen aiheuttaa hänelle allergisen reaktion. Hänen kokemansa allergiset oireet voivat muuttua suuntaan jos toiseen vuosien aikana. Hän saa reaktioita hiusten lisäksi myös omista kyynelistään, tietyistä ruuista tai sään vaihteluista. 

- Allergiset reaktiot vaihtelevat paljon. Voin kokea esimerkiksi sään vaihtelut lievänä kutinana tai väsymyksenä, mutta joskus voin saada henkeäni uhkaavia reaktioita, hän kertoo. 

Kun hänen hiuksensa kasvavat, ne aiheuttavat hänen päänahkaansa kivuliaita rakkoja ja ihottumaa. Kun hän itkee, Natashan kyyneleet aiheuttavat punaista ihottumaa kyyneleiden kohdille. Jotkut ruuat ovat ehdottoman vaarallisia naiselle. 

- Jonain päivänä voin syödä juustoleivän, etten saa minkäänlaisia oireita ja toisena taas voin joutua sairaalaan. En tiedä heräänkö aamuisin, jos käyn nukkumaan, hän sanoo. 

Hän on joutunut käyttämään yli 250 adrenaliini-injektiota hengenvaarallisiin allergiakohtauksiin. Nuori nainen asuu Nottinghamissa, Englannissa ja hänen unelmanaan on kilpailla voimistelussa ammattilaistasolla. Hän on kaikesta huolimatta pysynyt positiivisena, mutta hän myös toivoisi etteivät ihmiset tuomitsisi häntä niin voimakkaasti. 

- Vaikka en näytä varsinaisesti sairaalta, toivoisin, että ihmiset ottaisivat minut vakavasti. He eivät kuitenkaan näe sisäelimieni turpoavan ja niitä kipuja, joita minulla on allergiani vuoksi, hän kiteyttää. 

View this post on Instagram

Photo by @mikegoodwinphoto

A post shared by Natasha Coates (@natashacoatesgb) on

Lue myös: Glögi voi aiheuttaa allergikolle vakavia oireita: "Turvallisin vaihtoehto on kirkas viina"

Lähde: New York Post 

Kilpailut

Uusimmat