Kuva: Shutterstock

Mies sai sushistaan ikävän yllätyksen - kuva 1,5 metrisestä lapamadosta ei herkimmille

22.01.2018 15:15 - Karoliina Kotala

Raaka kala kuuluu olennaisena osana sushin syöntiin ja joskus suosittu herkku voi pitää sisällään myös ei-toivotun yllätyksen.

Maailmalla kauhistellaan kalifornialaismiestä, joka otti yhteyttä terveysasemalle saadakseen itselleen hoitoa matoja vastaan. Miehen oireisiin kuului muun muassa ruoansulatusvaivoja ja veristä ripulia, mutta epäilykset madosta heräsivät vasta, kun mies oli huomannut vessassa käydessään jonkun kiemurtelevan ulos peräaukostaan. Madosta osa oli tullut ulos, kun mies oli vetänyt kiemurtelevaa yllätystä käsin.

Tarinasta tekee melkoisen myös se, että madolla oli loppujen lopuksi pituutta yli 1,5 metriä ja kyseessä oli lapamato. Lääkäreiden mukaan mato oli kasvanut suolistossa ainakin puolen vuoden ajan. Mies kertoi omien sanojensa mukaan syövänsä sushia päivittäin eri ravintoloissa.

Vaikka kypsentämättömiä mereneläviä syödessä onkin riski saada kehoonsa haitallinen loinen, on matojen saaminen verrattain harvinaista. Useimmiten tuoreena tarjoiltavakin kala on ensin ollut pakkasessa, jossa muun muassa lapamato menehtyy.

Alla kuva kalifornialaismiehen 1,5 metrisestä lapamadosta:

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat