Kuva: Getty Images

Olympialaisselostaja sanoi kaikkia kiinalaisia hiihtäjiä samannäköisiksi - ei aio pyytää anteeksi

17.02.2018 21:15 - Iiro Myllymäki

Selostaja on myöhemmin tarkentanut rasistiseksi leimattua lausuntoaan.

PyeongChangin talviolympialaisissa tulosten lisäksi myös selostukset ovat herättäneet kohua. Nyt australialaisen Channel 7 -kanavan olympialaiskommentaattori Jacqui Cooper on suututtanut monet sanomalla, että kaikki kiinalaiset hiihtäjät ovat keskenään samannäköisiä.

Entinen kilpahiihtäjä ja viisi kertaa olympialaisissa itsekin kilpaillut Cooper selosti naisten freestylehiihdon aerials-osuutta, jossa kilpailijat hyppäävät hyppyristä ilmaan ja tekevät siellä erilaisia liikkeitä. Kohauttanut kommentti tuli sen jälkeen, kun kiinalainen Yan Tin oli hypännyt.

- Hieno hyppy, hyvin kontrolloitu. Hyvin kiinalainen. He kaikki näyttävät samalta. On hyvin hankala sanoa, kuka heistä on kuka, Cooper sanoi.

Lausahduksen pääset kuulemaan alla olevalta videolta:

Monet riensivät sosiaaliseen mediaan kommentoimaan, miten selostajan kommentti oli asiaton, rasistinen ja loukkaava. Tv-kanavan virallisella Twitter-tilillä julkaistiin pian selvennys selostajan kommentista.

"Naisten aerials-osuuden aikana Jacqui Cooper, entinen olympiakilpailija ja maailmanmestari, sanoi, että ilmalento oli teknisesti ja tyylillisesti hyvin kiinalainen. Hän tarkoitti, että koko kiinalaista aerial-joukkuetta on valmennettu samalla tavalla, ja suoritus, johon hän viittasi, oli klassinen, teknisesti täydellinen ja kyseisen tiimin tyylille ominainen. Kommentti ei ollut rasistinen eikä sitä tarkoitettu rasistiseksi tai loukkaavaksi", kanava tiedotti.

Myös itse kommentaattori puolustautui Twitterissä.

"Minun pitää selventää, että puhuin hypystä. Yksi valmentaja valmentaa kaikkia kiinalaisia samalla tekniikalla, ja heidän tarkoituksensa on kaikkien hypätä samalla tavalla", nainen kirjoittaa.

Kaikki eivät ole uskoneet Cooperin selitystä, vaan osa kommentoijista edelleen syyttää naista rasistisesta lausunnosta ja vaatii häntä pyytämään anteeksi. Jotkut kommentoijat puolestaan tukevat Cooperia ja sanovat, että hänellä ei ole mitään anteeksipyydettävää.

Lue myös: Taitoluistelijaparin koreografia liian kiihkeä olympialaisiin? Yksi nosto oli monelle liikaa

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat