Liikakarvoituksesta kärsivä nainen lopetti sheivauksen: "Häpesin itseäni monia vuosia"

22.02.2018 16:15 - Katariina Auvinen

Leah Jorgensen eristäytyi ulkomaailmasta moneksi vuodeksi sairautensa takia.

Leah Jorgensen, 33, on käyttänyt enemmän aikaa elämänsä aikana karvojensa poistamiseen, kuin moni muu. Jorgensen kärsii monirakkulaisista munasarjoista, jotka sekoittavat hormonitoimintaa. Tämän sairauden yksi piirre on liikakarvoituksen esiintyminen eri puolilla vartaloa. 

Jorgensen halusi epätoivoisesti eroon karvoituksesta. Hän vietti tunteja vahaten karvoja muun muassa kasvojensa alueelta, rintamuksesta, käsistä ja jaloistaan. Nainen pelkäsi myös päästää ihmisiä hänen lähelleen. Hän sai ensisuudelmansa vasta ollessaan 27 vuotta. Nainen myös kertoi vältelleensä hammaslääkärillä käyntiä yli kymmenen vuotta, koska hän pelkäsi lääkärin reaktiota ihonsa karvoitukseen. 

Nyt naisen mitta on kuitenkin tullut täyteen. Hän on päättänyt olla ajamatta karvojaan. Hän kertoo UNILAD-julkaisun mukaan, että nyt kun hän on antanut karvojensa kasvaa, se tuntuu hänestä voimaannuttavalta. 

"En ole ikinä nähnyt naista, jolla kasvaisi yhtä paljon karvaa kuin minulla. Häpesin itseäni niin monia vuosia ja yritin piilottaa sairauttani. Koska karvoja kasvaa niin paljon, piilottaminen oli hyvin vaikeaa. 

Lääkärikäynnit ovat olleet traumaattisia. Lääkärini kertoi, ettei ole ikinä nähnyt näin pahaa karvojen liikakasvua. Samalla hän ilmehti kasvoillaan. Se teki minut todella epävarmaksi ja surulliseksi. "

Häntä on myös kiusattu rankasti tilanteensa vuoksi. Kolme vuotta sitten nainen joutui auto-onnettomuuteen, joka muutti hänen elämänsä suunnan. Hän joutui sairaalaan, mutta hoitojakson aikana hän kävi myös terapiassa, joka auttoi häntä rakastamaan itseään juuri sellaisena kuin hän on. 

Lue myös: 5 kuukautisoiretta, jotka voivat kieliä vakavammasta sairaudesta

Lähde: UNILAD

Kilpailut

Uusimmat