Kuva: Shutterstock

Koomikko suivaantui syöpäjärjestön lihavuusmainoksesta - "Senkin likaiset paskiaiset"

05.03.2018 20:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Sofie Hagenin mukaan mainos syyllistää lihavia ihmisiä tarpeettomasti.

Tanskalainen koomikko Sofie Hagen on saanut näkyvyyttä julkaisemillaan suorasanaisilla twiiteillä. Nainen on kritisoinut voimakkaasti syöpäjärjestö Cancer Research UK:n mainosta, jossa väitetään Kansainvälisen syöväntutkimuskeskuksen tutkimukseen nojaten, että ylipaino on toisiksi yleisin ehkäistävissä oleva syövän aiheuttaja heti tupakoinnin jälkeen. Hagen on koomikon lisäksi myös kehopositiivisuuden aktivisti, joka valmistelee parhaillaan kirjaa ylipainoisuuden hyväksyttävyydestä.

”Onko joku tällä hetkellä tekemässä jotain, jotta tämä paskamainos saadaan pois kaikkialta? Onko jotain vetoomusta, jonka voin allekirjoittaa? Miten v*tussa tämä on ok?” Hagen kommentoi mainosta Twitterissä.

Nainen bongasi myös toisen mainoksen, joka hänen mielestään levittää haitallista suhtautumista ylipainoisiin ihmisiin. Tämän toisen mainoksen takana on kosmetiikkabrändi Lush, joka mainoksillaan markkinoi ylipainon haittoihin keskittyvää elokuvaa.

”Samalla viikolla sekä Cancer Research UK että Lush osallistuvat Briteissä fatshamingiin. Kiitos, että teette maailmasta paskemman paikan, senkin likaiset paskiaiset”, Hagen kommentoi mainoksia.

Cancer Research UK vastasi naisen kipakkaan twiittiin.

”Hei Sofie. Kampanjamme ei ole tarkoitus saada ketään tuntemaan olonsa huonoksi omasta painostaan tai saada ketään ajattelemaan lihavista ja ylipainoisista negatiivisesti. Tavoitteemme on herättää tietoisuutta syövän ja lihavuuden yhteydestä, sillä tupakoinnin jälkeen ylipaino on toiseksi suurin syövän aiheuttaja. On meidän velvollisuutemme tiedottaa tästä ihmisille ja lobata hallintoamme toimenpiteistä, joilla voimme auttaa pitämään kaikki terveellisessä painossa”, vastauksessa kirjoitetaan.

Tämä vastaus ei Hagenia tyydyttänyt. Naisen mukaan negatiivisesti lihavuuteen suhtautuminen tappaa enemmän ihmisiä kuin lihavuuden ehkä aiheuttama syöpä. Yleisesti ottaen ihmiset kuitenkin tuntuvat olevan väittelyssä syöpäjärjestön puolella, sillä järjestön vastaustwiitit ovat saaneet moninkertaisesti tykkäyksiä verrattuna Hagenin twiitteihin.

Lue myös: Suomalaisvaimo rakastui 120-kiloiseen mieheen: "Kaveri kysyi, miksi seurustelen lihavan kanssa"

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat