Kuva: Shutterstock / Sami Björkqvist

Paljonpuhuva kuva Tampereen keskustasta leviää Facebookissa - uskoisitko, että otos on Suomesta?

09.04.2018 13:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Ratikkatyömaasta kuvan napannut Sami Björkqvist on yllättynyt kuvan some-suosiosta.

Tampereen keskusta on tällä hetkellä suurten muutosten keskellä kaupungin ratikkahankkeen vuoksi. Tampereelle puuhataan parhaillaan raitiotietä Pyynikintorilta Hervantaan ja Tampereen yliopistollisen sairaalan alueelle. Raitioliikenteen on määrä käynnistyä vuonna 2021.

Ratikkalinjan rakentaminen on muuttanut liikennejärjestelyjä Tampereen ydinkeskustassa ja sen liepeillä, ja myös Tampereen keskustan halkova Hämeenkatu on tällä hetkellä myllättynä. Tamperelainen Sami Björkqvist jakoi sosiaalisessa mediassa kaksi ottamaansa paljonpuhuvaa kuvaa Hämeenkadusta sen nykytilassa. Nämä kuvat ovat nyt lähteneet leviämään Facebookissa huvittuneiden saatesanojen kera. Eräskin nainen julkaisi kuvan omassa profiilissaan, ja hänen päivitystään on jaettu jo yli 1700 kertaa. Myös Björkqvistin omia kuvapäivityksiä on jaettu satoja kertoja.

(kuva: Sami Björkqvist)

Björkqvist kertoo Voice.fi:lle, että Tampereen muutokset tuovat mukanaan paljon mielenkiintoista valokuvattavaa. Mies uskoo, että näihin valokuviin on hauska palata vuosien päästä, kun ratikka jo rullaa pitkin Mansea.

- On hienoa elää ja seurata tätä aikaa, kun kotikaupungissa tapahtuu paljon muutoksia. Ratikka on nyt kuuma aihe Tampereella, ja jokaisella on siihen vahva mielipiteensä. Kuvissa pääkadun ratikkatyömaa on esillä ”tiivistetysti”, Björkqvist kertoo.

(kuva: Sami Björkqvist)

Intia vai Tampere?

Jotkut kuvia kommentoineet ovat olleet sitä mieltä, että äkkiseltään kuvien voisi luulla olevan napattu Intian ruuhkaisilta kaduilta eikä Tampereelta. Björkqvist ymmärtää tämän näkemyksen.

- On siinä vähän samanlaista kaoottisuutta. Autoilijoilta ja jalankulkijoilta tarvitaan tarkkaavaisuutta ja pitkää pinnaa, jotta päästään eteenpäin hengissä. Tänään kuljetaan tästä ja näin, huomenna tai ensi viikolla ehkä eri lailla ja eri kohdasta.

Sami Björkqvistiä itseään ei häiritse ratikkalinjan rakentamisen mukanaan tuomat muutokset, sillä hän ei itse asu keskustassa. Mies on yllättynyt kuvien saamasta hurjasta some-suosiosta.

- Kuvat on kuvattu katseltaviksi. En kyllä ikinä olisi uskonut näiden kuvien näin suureen leviämiseen somessa. Hienoahan se on, että kuvat ovat herättäneet ihmisten huomiota ja kiinnostusta, ajatuksia ja mielipiteitä, Björkqvist sanoo.

Lue myös: Pohjalaismies laittoi Volkswagenin myyntiin - ilmoituksesta tuli Facebook-hitti

Lähde: Tampereen kaupungin verkkosivut

Kilpailut

Uusimmat