Kuva: Shutterstock

Asukkaat järkyttyivät ronskista patsaasta - museo aikoo asentaa varoituskyltit puistoon

03.05.2018 18:30 - Katariina Auvinen

Museon johtajan mielestä ihmiset ovat saattaneet reagoida niin voimakkaasti osaksi patsaan materiaan takia.

Belgian Antwerbenin asukkaat ovat joutuneet hieraisemaan silmiään läheisessä puistossa, koska sinne on ilmestynyt ronski patsas. Muovinen taideteos kuuluu osana näyttelyyn, jossa mukana on 16 taiteilijaa. Taideteos kuvaa miestä, joka on taivuttanut itsensä kaarelle ja hänen peniksensä törröttää pystyssä. 

Moni asukas on valittanut heidän mielestään tökeröstä patsaasta. Näyttelyn järjestäjä, Middelheimin museon johtaja, Sophie Weyns, arvelee muovin olevan osasyy valittamiseen. 

- Meillä on ennenkin ollut alastomuutta kuvaavia patsaita asetettuna katukuvaan, mutta ne ovat olleet suurimmaksi osaksi naisia. Nyt mies sekä tämä muovinen materiaali tekevät siitä ehkä enemmän silmiinpistävämmän, Weyns arvelee. 

Museon tarkoituksena ei ole poistaa patsasta. Sen sijaan he aikovat asettaa puiston laitamille varoituskylttejä, jossa he kertovat ronskista patsaasta. 

Kun museo kutsui taiteilijoita mukaan tulevaan näyttelyyn, he olivat asettaneet taideteoksille teeman, joka olisi mukaillut barokkimaista tunnelmaa. 

Lue myös: Miksi antiikin ajan patsailla on aina pieni penis? Asialle löytyi järkevä selitys

Lähde: Metro 

Kilpailut

Uusimmat