Pikkupojille myytävä feministinen paita herätti someraivon, mainoskuva oli liikaa - "Hävetkää"

02.06.2018 17:15 - Iiro Myllymäki

Pojille suunniteltu feministipaita on herättänyt voimakkaita reaktioita.

J.Crew-vaatemerkki myy lapsille t-paitaa, johon printattu teksti on nyt herättänyt kohua netissä. Paidassa lukee ”I am a feminist too”, eli suomeksi ”minäkin olen feministi”. Paitaa markkinoidaan kuvalla, jossa paita on pienen pojan päällä. Voit katsoa kuvan paidasta alta tai tämän linkin takaa.

Paita on tehty yhteistyössä Prinkshop-vaatemerkin kanssa, ja kyseinen merkki on tunnettu feminististen iskulauseiden printtaamisesta tuotteisiinsa. J.Crew'n nettisivuilla paita on myynnissä nimenomaan poikien vaatteiden puolella.

Monet nettikommentoijat ovat sitä mieltä, että pikkulapsille ei pitäisi syöttää ”poliittisia ideologioita” ja että kuvan pojan ikäinen lapsi ei voi vielä ymmärtää, mitä feminismi tarkoittaa.

”Lapsiparka ei edes tiedä, mitä hän kuvassa edustaa. Pitikö tämä vetää poliittiseksi? Sanonpa vain, että menetätte maksavia asiakkaita tämän takia”, on kuvaa kommentoitu.

”Hävetkää, että politisoitte pienet pojat johonkin, mitä heidän äitinsä haluavat heidän olevan”, on myös kirjoitettu.

”Älkää laittako lapsia pelinappuloiksi poliittisessa pelissänne. Se ei ole suloista. Työskentelen politiikassa, eikä 5-vuotias tyttäreni tiedä yhtään, mitä teen tai kuka on presidentti”, on myös kommentoitu.

Jotkut kommentoijat ovat puolustaneet lapsille markkinoidun paidan tekstiä sillä, että sukupuolten tasa-arvoon tähtäävässä feminismissä ei ole kyse poliittisista ideologioista vaan ihmisoikeuksista.

”Hienoa J.Crew, että edistätte naisten oikeuksia ja tasa-arvoa!” on yksi kommentoija kehunut.

Lue myös: Pukumainos nosti äläkän somessa - naiset esineellistävät alastonta miestä

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat