Kuva: Instagram

Pukumainos nosti äläkän somessa - naiset esineellistävät alastonta miestä

15.10.2017 13:15 - Iiro Myllymäki

Mainoskampanja on kääntänyt vanhat mainosten sukupuoliroolit päälaelleen.

Miesten pukuja on ollut tapana mainostaa kuvilla, joissa pukumies nähdään voimakkaana ja valtaa omaavana hahmona, jonka ympärillä kiehnää nainen vähissä vaatteissa tai ilman vaatteita. Nyt naisille pukuja suunnitteleva Suistudio on kääntänyt asetelman täysin päälaelleen uudessa mainoskampanjassaan.

Suistudion kampanjassa nähdään pukuun pukeutuneita naisia, joilla on kuvissa selkeä valta-asema suhteessa kuvissa nähtävään miesmalliin. Miesmalli on kuvissa täysin alasti, ikään kuin pelkkänä koristeena. Tällä pukufirma on halunnut kiinnittää ihmisten huomiota naisten niin usein kohtaamaan esineellistämiseen mainoksissa ja mediassa.

Kuvat ovat herättäneet voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan sosiaalisessa mediassa. Bored Panda -sivusto kirjoittaa, että kuvia on kommentoitu muun muassa seuraavilla tavoilla Facebookissa:

”Tämän takia ihmiset vihaavat tiettyjä feministejä. Ketään ei tulisi esineellistää, ei koskaan. Naiset, jotka kutsuvat itseään feministeiksi ja uskovat tällaiseen kostomentaliteettiin ovat aivan yhtä pahoja kuin sortajat, joita he vihaavat.”

”Tämä ei ole hyväksyttävää eikä soveliasta. On ällöttävää, että nuorille naisille annetaan sellainen viesti, että miehiä voi alentaa tällä tavalla.”

”Näyttäkää mainoksessanne mieluummin voimakas nainen, joka ei yrittämällä yritä olla shokeeraava. Tämä on epäonnistunut ’feministinen’ kampanja. Laitoin sen lainausmerkkeihin, koska tämä ei ole feminismiä.”

”Oli jo aikakin kääntää mainoskampanjoiden häikäilemätön logiikka toisinpäin. Tämä on hieno kampanja. Onnittelut rohkeudestanne.”

”Vaatteet näyttävät hyvältä ja rakastan näitä mainoksia. Tätä kutsutaan ironiaksi. Yhteiskunnastamme on vain tullut liian herkkä.”

Lue myös: Muotiketjun mainos hehkutti mallejaan erilaisiksi - yksi iso ihmisryhmä jäi puuttumaan

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat