Kuva: Shutterstock

Nuori äiti kertoo kamppailustaan borrelioosia vastaan - joutuu syömään 32 tablettia päivässä

18.06.2018 19:45 - Katariina Auvinen

Jordon Craddock sairastui hieman yli vuosi sitten.

Suomessakin punkin levittämistä taudeista on puhuttu paljon. Punkit levittävät muun muassa borrelioosia ja puutiaisaivokuumetta. Kyseessä ei ole pelkästään Suomen ongelma vaan esimerkiksi borrelioosia kantavia punkkeja löytyy ympäri maailmaa. 

Mirror-julkaisu uutisoi nuoren äidin, Jordon Craddockin, 28, tapauksesta. Craddock joutuu nykyisin syömään yhteensä 32 lääkettä, koska häntä puri punkki, joka tartutti naiseen borrelioosin. Englannissa asuva Craddock kertoo, että hän ei itse huomannut punkkia, mutta epäilee punkin purreen häntä, kun nainen leikki kolmen lapsensa kanssa metsässä. 

Borrelioosi on infektiosairaus, joka aiheuttaa hyvin moninaisia oireita, joka tekee diagnosoimisesta hankalaa. Selkein oire on rengasmainen ihottuma, joka ilmestyy laajenevana pureman ympärille. 

Craddock hakeutui lääkäriin, joka diagnosoi hänellä borrelioosin. Nykyisin nainen kertoo jokaisen päivän olevan kamppailua. Hän kärsii huimauksesta, väsymyksestä, pahoinvoinnista ja kivuista. 

- Jokainen päivä on kamppailu itsessään. Minusta tuntuu, etten ole enää läsnä omassa ruumiissaani. Jos minulla ei olisi perhettäni, en usko että olisin enää täällä, Craddock kertoo. 

Naisen ensimmäiset oireet ilmestyivät tammikuussa vuonna 2017, mutta hänen vointinsa ei ole helpottanut lääkäreiden yrityksistä huolimatta. Yleisen väsymyksen ja huonovointisuuden lisäksi naista ovat piinanneet useat silmätulehdukset ja päänsärkykohtaukset. 

Hänen vasemman silmänsä näkö on huonontunut useiden tulehdusten vuoksi. Craddock haluaa lisätä tietoisuutta borrelioosista sekä varoittaa muita. 

Lue myös: Paniikki lehdistötilaisuudessa - tarttuvaa tautia kantava punkki karkasi kesken valokuvauksen

Lähde: Mirror 

Kilpailut

Uusimmat