Kuva: Shutterstock

Huonoja uutisia: Krapula kestää tutkitusti vähintään kahdeksan tuntia!

23.06.2018 13:15 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Tänään monella on rapsakka olo eilisen juhannusaaton takia, eikä olon voi odottaa helpottavan aivan hetkessä.

Kerroimme aiemmin tänään keinoista, joilla krapulaa voi helpottaa mahdollisimman tehokkaasti. Nyt joudumme kuitenkin kertomaan myös surullisen uutisen; krapula tuskin menee ohi aivan hetkessä, vaikka tekisi mitä. 

Tutkimusten mukaan krapula kun kestää vähimmilläänkin kahdeksan tuntia. Sen aikaa elimistöllä kestää hankkiutua eroon pahimmista fyysisistä oireista, kuten esimerkiksi päänsärystä ja huonovointisuudesta. Pahimmillaan krapula voi tutkimusten mukaan kestää vuorokaudenkin - mutta moni sanoisi liskojen yöt mukaanlaskettuna, että krapula voi kestää pidempäänkin.

Krapuloiden on myös havaittu pahenevan sitä myötä, mitä vanhemmaksi ihminen tulee. Syitä tähän uskotaan olevan monia: yksinkertaisin saattaa olla se, että vanhetessaan ihminen juo harvemmin alkoholia ja siksi keho reagoi voimakkaasti. Myös rasvan määrä kehossa kasvaa yleensä mitä vanhemmaksi ihminen tulee ja sitä myöten alkoholi ei pala elimistöstä yhtä tehokkaasti. Jotkut uskovat syyn olevan siinä, ettei maksa toimi enää samalla tavalla kuin nuorempana. 

Lue myös: Asiat, joita ihmiset katuvat krapulassa eniten - voitko samaistua?

Lähteet: Independent ja Everydayhealth

Kilpailut

Uusimmat