Kuva: Shutterstock

Tiputteletko aina kännykkääsi maahan? Opiskelijan nerokas keksintö estää näytön hajoamisen

29.06.2018 20:45 - Iiro Myllymäki

Erikoissuojakuoret toimivat ikään kuin kännykän "ilmatyynynä".

Melkein kaikille on käynyt näin. Kännykkä tippuu maahan, ja näyttöön tulee ikäviä säröjä pahimmillaan koko näytön laajuudelta. Aina edes suojakuoret eivät onnistu suojelemaan tältä ikävältä tapahtumalta. Jotkut jatkavat kännykän käyttöä säröisen näytön kanssa, kun taas jotkut maksavat kalliin hinnan näytön korjaamisesta. Moni on toivonut, että markkinoille tulisi keksintö, joka estäisi näytön rikkoutumisen varmuudella.

Pian tällainen tuote saattaa hyvinkin olla markkinoilla. Saksalainen opiskelija Philip Frenzel on kehitellyt puhelimen kuoret, jotka toimivat ikään kuin kännykän ”ilmatyynynä”. Kun puhelin tipahtaa käyttäjänsä kädestä, kuoriin rakennettu mekanismi aktivoituu ja kuorista ilmestyy pienet jalat, jotka estävät näytön osumisen maahan. Voit katsoa videon laitteen toiminnasta alta.

Keksinnön luomiseen meni yhteensä kaksi ja puoli vuotta aikaa. Työmäärä on ilmeisesti kannattanut, sillä Saksan Society for Mechatronics on myöntänyt Frenzelille pääpalkinnon saksalaisten opiskelijoiden keksintöjen kilpailusarjassa. Frenzel tiimeineen on suunnitellut aloittavansa pian joukkorahoituskampanjan saattaakseen keksintönsä markkinoille. Erikoiskuoria on tarkoitus valmistaa iPhone-kännyköiden uusimmille malleille iPhone 6:sta lähtien.

Lue myös: Aloitatko aamusi selailemalla kännykkää? Ei kannattaisi

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat