Kuva: Shutterstock

Times Squaren mainostaulut saivat ihmiset raivon partaalle - taustalla vakava syy

13.07.2018 22:15 - Elisa Jalasjoki

Useat uskovat Flat Tummy Co -yrityksen mainosten lisäävän naisten riskiä sairastua syömishäiriöön.

Yhdysvaltalainen Flat Tummy Co -yritys on herättänyt valtavan määrän närää New Yorkissa, Times Squarelle pystyttämillä mainostauluillaan. 

Laihduttamiseen kannustava yritys myy nettisivuillaan muun muassa tikkukaramelleja sekä ruoankorvikkeita, joiden avulla yritys pyrkii tavoittamaan joukkoonsa erityisesti nuoria naisia, jotka lähtevät tavoittelemaan timmimpää vartaloa tai karistamaan "liikakilojaan". 

Valtavat, vaaleanpunaiset mainostaulut ovat saaneet monet varpailleen. Esimerkiksi brittiläinen juontaja sekä näyttelijä Jameela Jamil jakoi kuvan mainostauluista omalla Twitter-tilillään kuvaillen, kuinka pahoinvoivaksi mainokset hänet saivat. 

"JOPA TIMES SQUARE KERTOO NAISILLE ETTÄ HEIDÄN TULISI SYÖDÄ VÄHEMMÄN? Olemmeko todella tulleet hulluiksi? Miksi näissä mainoksissa ei ole miehiä? Miksi ihmeessä ne ovat vaaleanpunaisia? Siksikö, että ajattelemme että miehet voivat näyttää miltä haluavat - ja että heidän ainoa tavoitteensa on menestyä? Ja meidän tavoitteenamme on ainoastaan olla pienempiä? Haistakaa p*ska @FlatTummyCo", Jamil kirjoittaa. 

Kyseinen mainostaulu on herättänyt myös paljon negatiivisia tunteita useiden syömishäiriöstä toipuneiden naisten keskuudessa. He kirjoittavat Twitterissä muun muassa siitä, kuinka mainos olisi voinut ajaa heitä sairaina ainoastaan syvemmälle syömishäiriön tiellä.

"Jos olisin kulkenut näiden taulujen ohitse kärsiessäni syömishäiriöstä, olisin varmasti tyhjentänyt pankkitilini ja tehnyt itsestäni vielä sairaamman näiden vaaleanpunaisten, vartaloa halventavien, naisia vihaavien kapitalististen painajaisten avulla", eräs käyttäjä kommentoi. 

Katso kuva tunteita herättäneestä mainostaulusta alta. 

Lue myös: Suomalaisnainen avautuu rajusta mallimaailmasta: Jatkuva arvostelu johti bulimiaan

Lähde: Shape

Kilpailut

Uusimmat