Kuva: Shutterstock

Teinitytön upea teko pelastanut jo kuusi ihmistä itsemurhalta - netissä ylistetään

03.08.2018 16:15 - Iiro Myllymäki

18-vuotias nuori nainen on kiinnittänyt kannustavia viestilappuja sillalle, jolta hyppäämällä on tehty monia itsemurhia.

18-vuotias Paige Hunter on saanut ylistystä osakseen sillä, miten hän on onnistunut pelastamaan ihmishenkiä yksinkertaisella ja kauniilla tavalla. Ison-Britannian Northumberlandista kotoisin oleva teinityttö on kiinnittänyt Sunderlandin Wearmouth Bridge -sillalle viestejä, joilla on jokaisella kaunis ja kannustava sanoma. Silta on surullisenkuuluisa siitä, että monet yrittävät itsemurhaa hyppäämällä tältä sillalta.

Vain neljä kuukautta sitten Hunter itse harkitsi itsemurhan tekemistä kyseisellä sillalla. Tuolloin hänen henkensä pelasti kaksi ohikulkijaa, jotka saivat nuoren naisen vakuuttumaan tämän elämän arvokkuudesta. Nyt Hunter haluaa itse auttaa muita, jotka ovat vastaavassa lohduttomassa tilanteessa. Nuori nainen arvelee, että hän on jättänyt noin 240 viestilappua sillan ympäristöön. Lapuissa lukevat muun muassa seuraavat viestit:

”Et ole yksin.”

”Kaikki muuttuu vielä paremmaksi. Ole kiltti ja jatka.”

”Maailma on niin paljon parempi paikka, kun sinä olet siinä.”

”Avun pyytäminen ei ole heikkoutta.”

”Älä luovuta. Älä nyt, älä huomenna, älä koskaan.”

Toistaiseksi Paige Hunter on saanut tietoonsa, että hänen viestinsä ovat pelastaneet ainakin kuusi ihmishenkeä. Teinityttö on saanut toimistaan tunnustuksen jopa Northumbrian poliisilta.

Paige Hunter korostaa, että mielenterveysongelmista kärsivän ei tule pelätä avun hakemista. Mitä hän sanoisi jollekulle, joka käy läpi itsetuhoisia ajatuksia?

- Puhu jollekulle. Perheelle, ystäville tai ammattilaisille. Se on tärkeää, Hunter sanoo Unilad-sivuston mukaan.

Teinitytön sydäntälämmittävä tempaus on kerännyt paljon ylistystä netissä.

"Niin yksinkertainen ja kaunis idea. Hienosti tehty, Paige!" on yksi kirjoittanut Twitterissä.

"Paige on osoittanut, että omalla toiminnallaan voi auttaa monia muita. Muistakaa, että hiljaisuus on tappavaa. Jos tarvitset apua, se ei tarkoita, että olisit epäonnistunut", kirjoittaa toinen.

Lue myös: "Kuinka tehdä itsemurha?" - Netflixin kohusarja lisäsi huolestuttavien googletusten määrää

Lähteet: Unilad, My Modern Met

Kilpailut

Uusimmat