Kuva: Shutterstock

8 syytä, miksi seksin harrastaminen voi sattua

13.08.2018 17:45 - Senja Rapila

Seksin harrastaminen ei ole kaikille yhtä nautinnollista.

Seksin harrastaminen voi pahimmassa tapauksessa olla  todella kivuliasta. Huffington Post -julkaisu on listannut kahdeksan erilaista syytä, jotka voivat aiheuttaa kivun yhdynnässä.

Voit lukea mahdolliset syyt alapuolelta.

1. Et ole tarpeeksi kiihottunut

Yksi suurimmista kivun aiheuttajista seksin yhteydessä on se, jos nainen ei ole tarpeeksi kiihottunut. Usein tämän aiheuttaa paineet makuuhuoneen puolella, joka puolestaan johtaa siihen, ettei liukastetta ole tarpeeksi. Muistakaa siis esileikin tärkeys - ja liukuvoide.

2. Vaginismi

Vaginismi on ikävä vaiva, josta useat naiset kärsivät. Kyseessä on toistuva tai pysyvä, tahdosta riippumaton supistustila naisen emättimen lihaksistossa, joka vaikeuttaa tai tekee yhdynnän mahdottomaksi. Usein vaginismista kärsivät alkavat vältellä seksiä, sillä yhdynnän lähestyessä muistot aiemmista, epämiellyttävistä kokemuksista aktivoivat lihasjännityksen.

3. Tulehdus tai sukupuolitauti

Klamydia ja tippuri voivat aiheuttaa yhdyntäkipuja niin miehellä kuin naisellakin. Jos koet ulkoista kipua sukupuolielimien ympärillä, voi kyse olla herpeksestä. Myös hiivatulehdus voi aiheuttaa ikävää kutinaa ja polttelua, joka voi tehdä seksistä epämukavaa.

4. Kumppanisi tekniikka on väärä

Siinä voi mennä hetki, että opit kumppanisi kanssa oikeat tavat tyydyttää toista. Rentoutuneisuus, molempia tyydyttävät asennot ja moni muu seikka voi vaikuttaa yhdynnän mukavuuteen.

5. Endometrioosi

Endometrioosi eli kohdun limakalvonpesäkesirottumatauti on usein kivulias sairaus, jossa kohdun limakalvon kaltaista kudosta esiintyy kohdun ulkopuolella, tavallisesti vatsakalvon pinnalla pikkulantiossa, emättimen ja peräsuolen välissä tai munasarjojen pinnalla. Pesäkkeiden sijainti voi aiheuttaa ulostamis- tai virtsaamiskipua, mutta myös yhdyntäkipuja.

6. Ehkäisymenetelmä

Jotkut ehkäisytavat voivat pysäyttää luonnollisen hormonintuotannon ja korvata sen lääkkeistä saatavilla, vähemmillä hormonimäärillä. Tämä voi aiheuttaa madaltuneen estrogeeni- ja testosteronitason, joka voi puolestaan johtaa emättimen ulkopuolisen ihon ohenemista. Tämä vo aiheuttaa ärsytystä ja tulehduksia.

7. Synnytyksen jälkeiset ongelmat

Jotkut naiset, jotka imettävät tai pumppaavat rintamaitoa, voivat kokea kipuja yhdynnän aikana. Hormonitasojen muutokset voivat aiheuttaa emättimen kuivuutta ja sen ihopinnan ohenemista.

8. Kärsit ärtyneestä suolesta tai ummetuksesta

Ärtynyt suoli tai ummetus voivat tehdä seksin harrastamisesta todella epämukavaa.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Kärsitkö seksin jälkeisestä kivusta? Lääkäri neuvoo kuinka hoidat ja ennaltaehkäiset hiertymiä

Lue myös: Nuoret miehet avautuvat erektiovaikeuksistaan: "Nainen loukkaantui ja lukitsi itsensä vessaan"

Lue myös: Monet miehet kärsivät seksin jälkeisestä masentuneisuudesta - "Haluan vain olla rauhassa"

Kilpailut

Uusimmat