Kuva: Shutterstock

Monet miehet kärsivät seksin jälkeisestä masentuneisuudesta - "Haluan vain olla rauhassa"

02.08.2018 19:15 - Iiro Myllymäki

Seksin jälkeisen alakulon syistä ei ole vielä kunnolla tutkimustietoa.

Seksin harrastaminen ei aina johda hyvänolon tunteisiin. Joskus seksin jälkeen saattaa jopa tuntea masentuneisuutta ja surullista oloa, ja tätä tapahtuu sekä naisilla että miehillä. Aiemmin on tutkittu, että lähes puolet naisista ovat kokeneet masentuneisuutta välittömästi seksin harrastamisen jälkeen. Nyt Metro.co.uk uutisoi tutkimuksesta, joka on selvittänyt vastaavia oireita miehillä.

Queensland University of Technologyn tekemän tutkimuksen mukaan 41 prosenttia miehistä on kokenut joskus seksin jälkeistä masentuneisuutta. Asiaa kysyttiin yhteensä 1208 mieheltä Australiasta, Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta, Venäjältä, Uudesta-Seelannista ja Saksasta. 20 prosenttia vastaajista sanoi, että he olivat kokeneet kyseisiä oireita viimeisimmän neljän viikon aikana, ja neljä prosenttia sanoi kokevansa niitä säännöllisesti.

Kokemukset seksin jälkeisistä ikävistä tuntemuksista vaihtelivat vastaajien mukaan.

- En halua, että minua kosketaan. Haluan vain olla rauhassa, on yksi vastaajista kertonut.

- Tunnen oloni tyytymättömäksi, ärtyneeksi ja hermostuneeksi, kertoo toinen.

- Minulla on seksin jälkeen tunneköyhä ja tyhjä olo, on myös vastattu.

Siitä ei ole vielä tutkimustietoa, miksi tällaisia oireita koetaan. Naisten osalta on tutkittu, että seksin jälkeisen alakulon kannalta ei ole väliä, millaisessa suhteessa nainen on seksikumppaniinsa. Tämä tarkoittaa sitä, että alakulolla ei nähty olevan yhteyttä siihen, onko nainen parisuhteessa seksikumppaninsa kanssa vai ei. Miesten osalta tätä ei ole tutkittu.

Yksi tutkimuksen tekijöistä, professori Schweitzer, sanoo Metro.co.uk:n mukaan, että seksin jälkeisiä olotiloja on tutkittu huomattavasti vähemmän kuin itse seksiä. Tutkimusten mukaan miehet ja naiset kokevat suurin piirtein yhtä usein seksin jälkeistä masentuneisuutta.

- Voimme arvella, että syyt tälle ovat monitahoisia, sekä biologisia että psykologisia, Schweitzer sanoo.

Jos siis koet seksin jälkeen ahdistuneisuutta, syyllisyyttä tai alakuloisuutta, on hyvä tietää, ettet ole oireidesi kanssa yksin.

Lue myös: Tiesitkö? Nukkumaanmenoaikasi voi paljastaa yllättäviäkin asioita seksielämästäsi, katso

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat