Kuva: Shutterstock

Järkyttävä ilmiö plastiikkakirurgien vastaanotolla: Halutaan näyttää samalta kuin filttereillä

26.08.2018 18:15 - Rea Tallgren / rea.tallgren@bauermedia.fi

Ilmiö on havaittavissa erityisesti 18-25 -vuotiaiden asiakkaiden kohdalla.

Esimerkiksi Instagramissa ja Snapchatissa on käytössä filttereitä, jotka silottavat ihon, tekevät silmistä suuremmat ja nenästä kapeamman korostaen samaan hengenvetoon myös poskipäitä.

Vaikka moni käyttääkin filttereitä vain huvin vuoksi, tulee niistä osalle aivan liian suuri osa elämää ja se saa tuntemaan tyytymättömyyttä omaan ulkonäköön - joskus jopa niin paljon, että suuntana on plastiikkakirurgin vastaanotto. 

Lontoossa suosittua plastiikkakirurgian vastaaottoa pyörittävä Tijion Esho sanoo, että ilmiö on havaittavissa erityisesti 18-25 -vuotiaiden asiakkaiden kohdalla. 

- Asiakkaani käyttävät filttereitä ja sovelluksia, joilla saavat nenänsä näyttämään suoremmilta, ihon sileämmiltä, huulet paksummilta ja leukalinjan selkeämmältä, Esho selittää. 

Eshon mukaan yhä useampi asiakas saapuu hänen vastaanotolleen mukanaan filtterillä muokattu kuva itsestään, ja toivoo lääkäreiden tekevän heistä myös aidosti kuvassa nähtävän näköisiä. 

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun sosiaalisen median lisääntynyt käyttö näkyy kauneuskirurgien silmiin. Viime vuonna Amerikassa tehty laaja tutkimus osoitti, että jopa 55 prosenttia asiakkaista mainitsi yhdeksi syyksi toivomilleen operaatioille sen, että näyttäisi jatkossa paremmalta selfieissä. 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat