Kuva: YouTube

Lasten suosikkiohjelmista liikkuu erikoisia teorioita - oletko huomannut?

20.09.2018 15:15 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi Nalle Puhin kaikkien hahmojen on kerrottu kärsineen mielenterveysongelmista.

Monet ovat huomanneet, että lastenohjelmat saavat aivan eri merkityksen, kun niitä katsoo aikuisena. Tekijät ovat jossain tilanteissa jopa tahallaan ujuttaneet piilomerkityksiä ja vinkkejä ohjelmiin. 

The Sun -julkaisu nosti esille tällaiset piilomerkitykset, joita tutuissa lastenohjelmissa on esiintynyt. 

Nalle Puh 

Nalle Puh on englantilaisen A.A. Milnen luoma satuhahmo, joka asustelee ystäviensä kanssa puolen hehtaarin metsässä. Julkaisun mukaan tarinan hahmoilla on kuitenkin surullisempi totuus, koska monen mielestä jokainen Nalle Puh -hahmo kärsii mielenterveysongelmista. 

Nalle Puh itse kärsii pakonomaisesta syömisestä, joka kulminoituu siihen, että nallen on aina pakko saada hunajaa. Hänen ystävänsä Nasu-possu taas kärsisi vakavasta ahdistuksesta ja uusien tilanteiden pelosta. Monien teorioiden mukaan yliaktiivinen Tiikeri sairastaisi ylivilkkaushäiriötä eli ADHD:ta. IHAA on julkaisun mukaan masennuksen kourissa ja kärsii huonosta itsetunnosta. 

(kuva: YouTube)

(kuva: YouTube)

Teletapit 

Brittiläisen lastenohjelman tähtiä ovat värikkäät hahmot, jotka asuvat värikkäässä maassa, jonka kukkuloilla loikkii oikeita kaneja. Teletappeja on neljä, Tiivi-Taavi, Hipsu, LaaLaa ja Pai. Keksijät kertoivat, että hahmojen pohdittiin olevan rodullisesti erilaisia. 

Esimerkiksi vihreän Hipsun kasvot ovat tummemmat kuin muiden. Tekijöiden mukaan juuri Hipsun piti olla tummaihoinen ja punaisen Pai-teletapin piti olla kiinalainen. Vihreä hahmo on selkeästi tummempi, mutta muista hahmoista on vaikeampi löytää eroja. 

(kuva: YouTube)

Halinallet 

Halinallet valtasivat Suomessakin televisioaikaa 1990-luvulla. Sarjassa Halinallet haluavat opettaa lapsia näyttämään tunteitaan, mutta joidenkin lähteiden mielestä lastenohjelma toimii tasan kuten kultit toimivat. Nallet valvovat tiukasti maata ja lapsia pilvien päältä, jonka jälkeen he pommittavat lapsia rakkaudella, kun katsovat sen aiheelliseksi. 

Näin he saavat julkaisun mukaan lapset toimimaan juuri kuten haluavat. Villistä teoriasta huolimatta kyse on varmasti pelkästä lastenohjelmasta, joka on täynnä mukavia nalleja. 

(kuva: YouTube)

Pieni Merenneito 

Pieni Merenneito -ohjelmassa Ursula on paha merinoita, joka himoitsee valtaa hinnalla millä hyvänsä. The Sun -julkaisu on kuitenkin selvittänyt, että Ursula olisikin drag-artisti. Julkaisu on löytänyt selkeitä viitteitä asiaan muun muassa Ursulan vahvasta meikistä, koristeellisesta tyylistä ja hiuksista. 

(kuva: YouTube)

Lue myös: Taiteilija piirsi suositun lastenohjelman hahmon edestäpäin - tulos on painajaismainen

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat