Kuva: Shutterstock

Teini inhoaa vanhanaikaista nimeään - äiti etsii epätoivoisesti apua keskustupalstalta

22.11.2018 20:45 - Katariina Auvinen

13-vuotiaan tytär ei halua pitää omaa etunimeään.

Lapsen nimen miettiminen on jokaiselle vanhemmalle pysähtymisen paikka. Mikä on nimi, joka miellyttää molempia vanhempia? Epätoivoinen äiti on hakenut vertaistukea ja apua teini-ikäisen tyttärensä takia. 13-vuotias tytär on nimittäin kyllästynyt hänen mielestään vanhanaikaiseen nimeensä Roseen ja haluaisi muuttaa sen modernimmaksi, kuten Avaksi tai Evieksi

Tytär ei kuitenkaan voi muuttaa itse etunimeään ilman vanhempien suostumusta, koska hän on alaikäinen. Äidillä on kuitenkin ongelma nimenvaihtamisen kanssa. Heillä ei nimittäin ole minkäänlaisia kytköksiä tyttärensä haluamiin nimiin. 

"Tyttäreni on viime aikoina sanonut, että hän haluaa muuttaa etunimensä, koska pitää sitä erittäin vanhanaikaisena. Hän on vielä kertonut, että meidän sukunimemme kanssa nimi kuulostaa vielä enemmän vanhan mummon nimeltä. Sydämeni on särkynyt tämän takia, koska me olemme rakastaneet Rose-nimeä aina. "

Ihmiset ovat kertoneet, että äidin pitäisi myös muistaa, että vaikka vanhemmat eivät rakastaisi uutta nimeä, nimenvalinta on loppujen lopuksi tyttären oma asia. 

"Luulen, että sinun todella pitää vain hyväksyä asia." 

Toiset taas ovat sitä mieltä, että äidin ei tarvitsisi antaa lupaa nimenmuutokselle. 

"Kerro hänelle, että hän voi tehdä mitä haluaa silloin, kun hän on täysi-ikäinen. Monet teinit kipuilevat nimensä kanssa juuri tuossa iässä, mutta se menee ohitse." 

Lue myös: Kim Kardashian julkaisi vihjeen lapsensa tulevasta nimestä? Fanit villiintyivät kuvasta

Lue myös: Nimellä on väliä - miehistä ajatellaan eri tavalla, jos avioparilla ei ole yhteistä sukunimeä

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat