Kuva: Shutterstock

Näetkö jatkuvasti unia irtoavista hampaista? Asiantuntijat paljastavat, mitä se kertoo elämästäsi

23.01.2019 14:15 - Emmi Moilanen

Unessa putoavat hampaat voivat merkitä esimerkiksi sitä, että olet valveilla ollessasi tullut möläyttäneeksi jotain, mitä et olisi halunnut oikeasti sanoa.

Unet voivat olla keino tulkita sitä, mitä alitajuntamme käsittelee parhaillaan ja mitkä asiat ehkä jopa tiedostamattamme painavat mieltämme. Yksi yleisistä painajaisunista on tilanne, jossa kaikki tai osa hampaista putoavat suusta.

Unelle on vuosien varrella löydetty runsaasti erilaisia selityksiä. Nyt Elite Daily -sivusto haastatteli uniasiantuntijoita ja kysyi, mitä unet hampaiden irtoamisesta voivat paljastaa elämäntilanteestamme.

Unia analysoiva asiantuntija Lauri Loewenberg on sitä mieltä, että hampaat unessa peilaavat tosielämän kommunikaatiokykyihimme.

- Hampaista uneksiminen on usein yhteydessä siihen, miten kommunikoit valveilla ollessasi. Putoava purukalusto tarkoittaa monesti sitä, että olet päästänyt suustasi enemmän asioita kuin olisit halunnut: puhut ennen kuin ajattelet, juoruilet tai olet tullut möläyttäneeksi jotain, minkä haluaisit ottaa takaisin, hän selittää.

Jos et kuitenkaan ole puhunut ohi suusi, Loewenbergillä on unille myös toinen selitys.

- Kyse voi olla myös siitä, että tunnet itsesi haavoittuvaiseksi tai olet epävarma ulkonäöstäsi.

Tunne menetetystä kontrollista

Elite Dailyn haastattelema unentulkitsija Chris Medina puolestaan on sitä mieltä, että unet, joissa hampaasi irtoavat voivat tarkoittaa sitä, että olet menettänyt kontrollin tunteen – olipa kyse sitten omasta itsestäsi tai käsillä olevasta elämäntilanteesta.

- Yrität ehkä pidellä jostakin kiinni kynsin hampain, hän toteaa.

Lue myös: Tutkimuksen mukaan riittävä uni tekee ihmisestä viehättävämmän - katso mikä on sopiva määrä

Lue myös: Nukahtamisvaikeuksia tai katkonainen yöuni? 5 ruoka-ainetta, joita välttää iltapalalla

Lue myös: Rakastatko nukkumista? 6 asiaa, joihin todennäköisesti samaistut

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat