Kuva: Shutterstock

Koira vieraili koomassa olevan omistajansa sairaalavuoteen vierellä - ihme tapahtui hetkeä myöhemmin

11.02.2019 18:15 - Katariina Auvinen

Teddy-koira onnistui herättämään omistajansa koomasta.

Koirien kerrotaan olevan ihmisten parhaimpia ystäviä, mutta ainakin briteissä eräässä tapauksessa tämä piti täysin paikkansa. Andy Szasz, 65, kärsii suolistosyövästä ja keuhkokuume oli iskenyt häneen myös.

Miehen tila meni niin tukalaksi, että hänet jouduttiin kiidättämään sairaalaan teho-osastolle ja vaivuttamaan lääkkeiden avulla koomaan, jotta keho saisi parantua. Lääkäri ja hoitohenkilökunta kokivat melkoisen sokin, kun vierailemaan saapui Szaszin rakas lemmikki, Teddy. Teddy saapui miehen vaimon kanssa vierailulle. 

Viisivuotias Snautserin ja villakoiran risteytys haukahti, joka herätti miehen keinotekoisesta koomasta päiviä ennen kuin lääkärit olisivat herättäneet hänet. Jokainen oli yllättynyt tästä reaktiosta.

Mies parantui yllättävän hyvin ja nyt muutaman vuoden jälkeen hän palasi tuohon tilanteeseen, kertoakseen asiasta Metro-julkaisulle. 

- Teddy on loistava, lojaali, fiksu ja rakastava lemmikki. Hän vei todella sydämeni heti, kun tapasin hänet, omistaja hehkuttaa. 

Teddy tuli Szaszin perheeseen eläinsuojelujärjestön kautta. Se etsi uutta kotia ja perhe rakastui karvaturriin heti. 

- Kerron jokaiselle, että me pelastimme Teddyn ja hän pelasti sen jälkeen minut, mies kuvailee. 

Nyt Teddy vierailee sairaaloissa säännöllisesti terapiakoirana. Pientä pörröistä karvatassua saa silittää mielin määrin ja koira nauttii huomiosta. Sen on huomattu piristävän potilaita ja auttavan heitä parantumaan. 

Lue myös: Myös koirat rakastavat - katso merkit, joilla koira kertoo rakkaudesta omistajaansa kohtaan

Lue myös: Koirasi koko vaikuttaa, miten älykäs lemmikkisi on - isot hauvat parempia kahdessa asiassa

Lähde: Metro 

Kilpailut

Uusimmat