Kuva: Emmi Moilanen

Suomalaissukuinen Joalin, 17, nousi supertähteyteen maailmalla - paljastaa, millaista arkea hän elää

10.03.2019 18:45 - Katariina Auvinen - Luettu 4 640 kertaa

Joalin Loukamaa edustaa Suomea tanssiryhmässä, jonka on koonnut Spice Girls -manageri Simon Fuller.

Vasta 17-vuotias ja suomalaiset sukujuuret omaava Joalin Loukamaa on tanssinut jo hieman yli vuoden verran suursuositussa tanssi- ja lauluryhmässä Now Unitedissa. Now Unitediin kuuluu tanssijoita ja laulajia 14 eri maasta ja se on Spice Girls -manageri Simon Fullerin käsialaa. 

Nuoresta iästään huolimatta, Loukamaa on jo varsinainen maailmanmatkaaja. Hän on muuttanut kolmevuotiaana Espanjaan ja sieltä tie vei pikaisen Suomen pyrähdyksen kautta Meksikoon, jossa hän asuu nykyisin perheensä kanssa. Nuori nainen on aina tanssinut ja tehnyt muun muassa mallitöitä Meksikossa.

Hieman yli vuosi sitten hän sai puhelun, joka muutti hänen elämänsä. 

- Mallitoimistostani tuli puhelu, että Simon Fuller etsii meksikolaista talenttia uuteen ryhmään. Minua kiinnosti haku tanssiryhmään todella paljon ja päätimme yhteistuumin tiimin kanssa, ettei haussa mitään menetä, voidaan huijata, että olen meksikolainen, Loukamaa muistelee Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Hän meni koe-esiintymiseen, joka oli menestys. Loukamaa pääsi Meksikon finaaliin ja sieltä hänet lennätettiin maailmanlaajuiseen finaaliin Los Angelesiin. 

- Siellä edustin Meksikoa yhdessä toisen meksikolaisen tytön kanssa. Finaaliviikon lopuksi Simon päätti kuitenkin valita ryhmään toisen meksikolaisen tytön, Loukamaa kertoo. 

Nuori nainen ehti haudata unelmansa jo tanssiryhmään osallistumisesta, mutta kaikkien yllätykseksi Simon Fuller asteli Loukamaan luokse ja kertoi tälle tietävänsä, ettei hän ole meksikolainen vaan suomalainen. 

- Siinä vaiheessa luulin, että hän suuttuu minulle todella pienestä huijauksesta, jonka teimme. Se oli kuitenkin hyvä juttu, koska hän päätti lisätä tanssiryhmään Suomen ja nyt edustan Suomea, hän kertoo. 

Joalin Loukamaa asuu perheensä kanssa Meksikossa. (kuva: Emmi Moilanen )

Keskinäinen vihanpito muuttui ystävyydeksi 

Ryhmä treenaa pitkiä päiviä Los Angelesissa ja he kiertävät ympäri maailmaa, joten tiivis ryhmädynamiikka on ehtinyt muodostumaan.

- Kaikki meni yllättävän hyvin. Ajattelin ensin, että ryhmähengen muodostuminen olisi ollut vaikeampaa, koska kaikki olivat tottuneet omiin juttuihinsa, mutta olinkin väärässä. Kaikkia meitä kuitenkin yhdistää se, että rakastamme musiikkia, hän kertoo. 

Loukamaa kertoo, että ryhmän valintavaiheessa hän, ja nykyisin Meksikoa edustava Sabina Hidalgo, eivät katselleet toisiaan kovinkaan ystävällisesti. 

- Mehän inhosimme ensin toisiamme, koska kisasimme siitä, kumpi meistä saisi edustaa Meksikoa. Juttelimme tuolloin, mutta silti siinä oli aina sellainen näyttämisen halu ja kilpailuasetelma. Nyt kuitenkin olemme kuin parhaita kavereita, Loukamaa nauraa. 

Hän on tanssinut Now Unitedissa nyt hieman yli vuoden verran. (kuva: Emmi Moilanen )

Suuri suosio toi mukanaan yli-innokkaita faneja 

Tiukka tahti ja maailmalla kiertäminen eivät ole vielä väsyttäneet Loukamaata. Kotona Meksikossa hän nauttii ystäviensä seurasta, rentoutuu ja syö hyvää ruokaa. Hänet tunnistetaan jopa Suomessa, mutta tanssiryhmä on erityisen suosittu muun muassa Brasiliassa ja Filippiineillä. 

- Siellä on todella paljon faneja, joten emme voi liikkua vapaasti kadulla. Los Angelesissa on paljon rauhallisempaa, mutta kyllä sielläkin on muutaman kerran minut pysäytetty ja pyydetty kuvaa. 

Yksi kuumottavimmista tapahtumista sattui kuitenkin Afrikassa, jossa Now United oli esiintymässä. Tiimin ympärillä ovat turvamiehet melkein aina. 

- Meillä kävi kerran Afrikassa niin, että olimme menossa vetämään harjoituksia ennen virallista keikkaa. Kukaan ei ollut kuitenkaan laittanut aitoja lava-alueelle, joten paikalla oli jo valtava määrä faneja. Kun lähdimme, niin jouduimme kaikki menemään pienessä piirissä ja pidimme muiden tiimiläisten käsistä kiinni. 

- Kaikki ihmiset ryntäsivät meitä kohti ja yrittivät koskea ja ottaa kuvia. Meillä oli onneksi turvamiehet ympärillä, jotka pystyivät saattamaan meidät turvallisesti pois paikalta, mutta kyllähän se oli aika hullua, Loukamaa muistelee. 

Tämä vuosi tulee olemaan jopa kiireisempi kuin edellinen. Heille saatetaan sanoa jopa kaksi päivää ennen, että keikka on toisella puolella maapalloa. 

- Mun mielestä se on hauskaa, ettei koskaan tiedä, mitä tulee tapahtumaan, hän kiteyttää. 

(kuva: Emmi Moilanen )

Lue myös: Valokuvaajan upeat kuvat tanssijoista miljoonakaupungin keskellä ihastuttavat - katso!

Lue myös: Nyt se on varmaa: Spice Girls tekee paluun, yksi jäsen ei ole mukana enää?

Uusimmat