Kuva: Shutterstock

Miehen parta ja hiukset paljastavat hänen kivestensä koon - tutkijoiden väite hämmentää!

10.04.2019 17:00 - Senni Loikala

Tutkimuksessa perehdyttiin eri nisäkäslajien kivesten kokoon.

Australialaiset tutkijat selvittivät, minkä kokoiset kivekset yli sadan eri nisäkäslajin urospuolisella edustajalla keskimäärin on. Pienimmät kivekset olivat pippurin kokoiset, suurimmat tennispallon kokoiset.

Yksi tutkimuksessa mukana olleista nisäkäslajeista oli ihminen.

Tutkijat huomasivat, että useiden nisäkäslajien kehon karvoituksella oli yhteys kivesten kokoon. Tulosten mukaan mitä enemmän karvoitusta on eritoten kasvojen ja ylävartalon alueella, sitä pienemmät kivekset ovat. Jos miehellä esimerkiksi on tuuhea parta ja pitkät hiukset, hänellä on tutkimuksen mukaan muita todennäköisemmin pienet kivekset. 

Tutkijat arvelevat, että urosten kehon karvoituksen määrän ja kivesten koon yhteys saattaa selittyä lisääntymisvietillä. Tutkijoiden mukaan uljaan karvoituksen perimmäisenä tehtävänä on herättää kiinnostus vastakkaisessa sukupuolessa ja lisätä mahdollisuuksia jälkeläisten saamiseen. Jos karvoitusta on paljon, nisäkäs ei tutkijoiden mukaan pysty enää kasvattamaan lisäksi kookkaita kiveksiä.

Puolestaan ne nisäkkäät, joilla ei ole runsasta kehon karvoitusta, yrittävät tutkijoiden mukaan lisätä todennäköisyyttään lisääntymiseen tuottamalla paljon spermaa. Tällöin kivekset ovat todennäköisemmin suuret, tutkijat väittävät.

Mitä kivesten ulkonäkö kertoo terveydestä? Pääset lukemaan tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat