Kuva: AOP/YouTube

Naispari ottaa kantaa Frozenin lesbokohuun: "Homous ei tartu, mutta suvaitsevaisuus voi tarttua"

15.05.2019 19:15 - Henna Koste / henna.koste@bauermedia.fi

Suosittua YouTube-tiliä pitävät Susanna ja Ella toivovat, että saduissa näytettäisiin muutakin kuin naisen ja miehen välistä rakkautta.

Susanna ja Ella ovat suositun Kaksi äitiä & kaksoset -tubetilin takana. Tuoreella videollaan naiset ottavat kantaa netissä velloneeseen Frozen-keskusteluun. Disneyn elokuvasta tutun Elsa-prinsessan seksuaalinen suuntautuminen ja mahdollinen lesbous on kerännyt kannatusta, mutta myös vastustusta. Moni on toivonut, että jatko-osassa Elsa voisi löytää tyttöystävän. 

Susanna ja Elsa kertovat mielipiteensä asiaan. 

- Se on fakta, että maailmassa on muutakin kuin naisen ja miehen välistä rakkautta. Se, että vähemmistöparit piilotetaan lapsilta ja aina prinsessa ja prinssi päätyy yhteen, aiheuttaa sen, että ei-heterosuhteet voivat alkaa tuntua vähemmän normaaleilta - sen vuoksi, ettei niihin törmää missään. Olisi tosi tärkeää, että kaikki lapset näkisivät kaikenlaisia pareja ja kaikki rakkaus olisi yhtä arvokasta, Susanna huomauttaa.

Ella toteaa, että asian vastustajat ovat todenneet, että lasten ei tarvitse nähdä sellaista, vaan nämä asiat tulevat myöhemmin. 

- Silloin ei saisi olla mitään muutakaan parisuhteeseen viittaavaa, ei saisi myöskään olla prinsessa ja prinssi -kombinaatioita. Prinsessa Ruususet jäisi vaan nukkumaan, Ella toteaa.

- Jos Elsalla olisi tyttöystävä, se olisi sitä ihan samaa rakkautta kuin se, että hänellä olisi prinssi. Ihan saman rakkauden äärellä tässä ollaan kuin kaikki muutkin. Disney osaa kirjoittaa tarinat niin, ettei siellä mitä sopimatonta näytettäisi.

He keksivät monta syytä, miksi prinsessan lesbous olisi hyvä asia sateenkaariperheille ja kaikille muillekin. 

- Homous ei tartu, mutta suvaitsevaisuus voi tarttua, naiset tiivistävät.

Katso koko video alta.

Lue myös: Disney-prinsessan mahdollinen lesbous kuumensi suomalaisten tunteet - someraivo kuohahti

Kilpailut

Uusimmat