Kuva: Youtube

Barbie-valmistaja lanseerasi sukupuolineutraalit nuket - "Nyt on oikea aika"

25.09.2019 16:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Uusilla nukeilla leikkijät saavat itse määrittää, miten nukke ilmentää tai on ilmentämättä maskuliinisia ja feminiinisiä piirteitä.

Barbie-nukkejen valmistajana parhaiten tunnettu Mattel-leluyhtiö on lanseerannut uudenlaiset nuket, joilla se haluaa ottaa entistä paremmin huomioon sukupuolen moninaisuuden. Sen sijaan, että nuket olisivat yksiselitteisesti mies- tai naispuolisia, leikkijä saa itse määrittää, millaisia feminiinisiä ja maskuliinisia piirteitä nukelleen haluaa. Nukkea voikin muokata vaatetukseltaan, hiuksiltaan ja asusteiltaan monenlaiseksi, ja nukesta voi hyvin tehdä sukupuolineutraalin. Nuken vartalon kerrotaan olevan "sukupuoli-inklusiivinen".

Mattel tiedottaa, että uudella nukkemallistolla halutaan avata keskustelua siitä, mitä varten nukkeja tehdään ja kenelle niitä tehdään.

 - Samalla kun maailma alkaa juhlistaa inklusiivisuuden myönteisiä vaikutuksia, me uskomme, että nyt on oikea aika lanseerata nukkemallisto, joka on vapaa leimoista ja säännöistä, kertoo Mattelin nukkesuunnittelun varatoimitusjohtaja Kim Culmone.

Mattel kertoo tiedotteessa, että sekä lapset että heidän vanhempansa ovat ilmaisseet huolensa lelujen sukupuolittamisesta.

- Tutkimuksen kautta olemme saaneet tietää, että lapset eivät halua sukupuolinormien määrittämiä leluja, Culmone sanoo.

Alta pääset katsomaan, miltä nuket näyttävät. Jos twiitti ei näy alla, klikkaa tästä.

Lue myös: Nainen elää kuin Barbie, käyttänyt intohimoonsa kymmeniä tuhansia - katso kuvat

Lue myös: Akvaariolelu raivostuttaa suomalaisia somessa: "Tämä on eläinrääkkäystä!"

Lähteet: CNN, Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat