Kuva: Shutterstock

70 prosenttia naisista kokee tyytymättömyyttä rintoihinsa - katso moniko haluaisi niistä suuremmat

17.02.2020 18:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Tyytymättömyys rintoihin näkyy myös muussa elämässä.

Tuore tutkimus päätti selvittää, mitä naiset ajattelevat rinnoistaan. Kaikkiaan tutkimuksessa oli mukana 18 500 naista 40 eri maasta. Keski-iältään he olivat 34 vuotiaita.

Naiset vastasivat kysymyksiin, joissa selvitettiin heidän mielikuvaansa rinnoistaan. He pohtivat muun muassa siten, miten heidän omat rintansa vastasivat sitä mielikuvaa, joka heillä on täydellisistä rinnoista. Myös heidän yleisestä terveydentilastaan sekä psyykkisestä hyvinvoinnistaan kyseltiin.

Tämän lisäksi heiltä myös tiedusteltiin sitä, miten herkästi he ottaisivat yhteyttä lääkäriin, mikäli huomaisivat joitain muutoksia rinnoissaan.  

Tulosten mukaan jopa 70 prosenttia naisista kertoi olevansa tyytymättömiä rintoihinsa. Jopa 48 prosenttia naisista halusi suuremmat rinnat, kun taas 23 prosenttia halusi pienentää omiaan. 

Naiset, jotka olivat tyytymättömiä rintoihinsa, kärsivät myös huonosta itsetunnosta ja kokivat olevansa vähemmän onnellisia. Naiset myös tutkivat rintojaan vähemmän, eivätkä olleet varmoja siitä, osaisivatko sanoa, jos he löytävät joitain muutoksia rinnoistaan.

Näyttää siis siltä, että tyytymättömyys rintoihin näkyy myös monella muulla elämän osa-alueella. Naiset eivät ehkä halua tutkia ja kosketella rintojaan ja saattavat kokea jopa suurta häpeää. 

Tutkijat kuitenkin muistuttavat, että naisten yleisin syöpä on edelleen rintasyöpä. Siksi he kehottavatkin kaikkia tutkimaan rintojaan säännöllisesti, jotta mahdolliset muutokset eivät jää huomaamatta. 

Ohjeet siihen, kuinka rinnat kannattaa tutkia, pääset katsomaan täältä

Lue myös: Katso, minkämuotoiset rinnat sinulla on - määrittävät, millaiset rintaliivit kannattaa ostaa

Lue myös: Naisten rintojen koosta löytyi yhteys liikuntatottumuksiin - päteekö kohdallasi?

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat