Kuva: Fotolia

Tutki rintasi rintasyövän varalta - katso ohjevideo

02.11.2016 14:45 - Senja Rapila

Video ohjeistaa, että naisten tulisi tutkia rintansa kerran kuukaudessa, jotta mahdolliset muutokset rintakudoksessa pystyy huomata ajoissa.

Kuluvan Movemberin kunniaksi myös naisten on hyvä aika tehdä tutkimusmatka omien rintojensa syövereihin ja tarkistaa rinnat rintasyövän varalta. Goodful on julkaissut videon, joka auttaa naisia alkuun rintojensa tutkinnassa.

Videolla ohjeistetaan, että ensin tulee mennä makuuasentoon esimerkiksi sängylle. Nosta tutkittavan rinnan puoleinen käsi pääsi yläpuolelle ja ajattele, että rintasi koostuu neljästä eri osa-alueesta.

Lähde tutkimaan rintaa alue kerrallaan, painamalla sormillasi napakasti ihoa vasten. Suorita tutkimus kolmella keskimmäisellä sormella. Videolla kerrotaan, että rinnan sivuosa, eli kainalon alapuolella rintakudos voi olla erityisen rakeista, sillä siellä on normaalia enemmän rintakudosta. 

Rinnan tutkimisen jälkeen siirry kokeilemaan kainalosi imusolmukkeita. Normaali imusolmuke tuntuu samankaltaiselta kuin herne. 

Voit katsoa koko havainnollistavan videon alapuolelta.

Toista tutkimus kerran kuussa kuukausikiertosi neljäntenä tai viidentenä päivänä. Näin pysyt kartalla siitä, mikäli rinnoissasi tapahtuu jotain muutoksia.

Rintasyöpä ei kuitenkaan aina näyttäydy möykkynä rinnassa, vaan se voi ilmetä myös pieninä kuoppina rinnoissa. Voit lukea siihen liittyvän artikkelin täältä.

Lähde: BuzzFeed

Lue myös: Vakavasta sairaudesta hittipäivitys: Katso, kuinka huomaamattomia oireet voivat olla

Kilpailut

Uusimmat