Kuva: Shutterstock

MTV: Kalsari-isä päätyi etäopetustunnin taustalle: "Hiippaili siellä Blackhorseissaan"

19.03.2020 08:45 - Reija Saarinen

Rehtori Marianna Liimataisen mukaan lienee paikallaan muistuttaa, että kotikoulussa näkymä on myös kotoa kouluun.

Kangasalan Pikkolan koulu pääsi eilen uutisiin hämmentävän tapahtumaketjun johdosta. Koulu siirtyi tällä viikolla etäopetukseen, kuten muutkin Suomen koulut, mutta kotiopetuksen todellisuus ei ehkä heti ollut kaikkien mielessä. 

Erään oppilaan tietokone onnistui nimittäin tallentamaan jotain sellaista, mitä opettaja ei osannut odottaa. 

- Tilanne oli sellainen, että sain henkilökunnalta eli yhdeltä opettajalta viestin, että kun hän oli pitänyt tuntia, niin erään oppilaan isä oli hiippailli siellä takana blackhorseissaan. Naurettiin tuolla työntekijöiden kanssa, että pitäisikö laittaa viesti kotiin, että kaikki näkyy myös meille päin, rehtori Marianne Liimatainen naurahtaa MTV:n haastattelussa.

Liimataisen mukaan hän päätti jakaa tarinan Twitterissä siksi, että Wilma oli juuri kaatunut kovan kuormituksen vuoksi. 

- Päätin sitten jakaa sen informaation omalla Instagram- ja Twitter-tilille, että se menee perille ja mukaan saa samalla myös sellaista keveämpää otetta. Koska tämä elämä on muutenkin tällä hetkellä aika vakavaa aikaa. 

Tulevaisuutta ajatellen Liimataisella on koululaisille ja isille yksi viesti. 

- Kaikille nuorille ja alakouluikäisille sellaisia terveisiä, että kun se Wilma kaatuu tai ohjelma ei vastaa, ei saa hermostua. Sen lisäksi pitää myös muistaa tehdä muutakin ja pitää yhteyttä kavereihin. 

- Isille sen sijaan terveisiä, että muistavat laittaa ne housut jalkaan. Voi tulla muuten sanomista, mutta hyvä on muistaa, että kaikki sanominen tulee kyllä hyvällä, Liimatainen nauraa. 

Koko haastattelun pääset katsomaan alta.

Lue myös: Pelottaako korona? THL julkaisi vinkit, joiden avulla voi lievittää huolta

Lue myös: Kolumni: Nyt on aika rakastaa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat