Kuva: Shutterstock

Netflix kokee "valtavan häiriön" koronatilanteen takia - katsojat kärsivät seurauksista

25.03.2020 12:45 - Roy Kokkonen

Alkuperäissarjojen tuotannon keskeytykset tulevat viivästyttämään syksylle kaavailtuja ohjelmia.

Suoratoistojätti Netflix on joutunut tekemään poikkeuksellisia toimenpiteitä koronaviruksen myötä. Uutisoimme aiemmin, että palvelu heikentää suoratoistettavien ohjelmien kuvanlaatua kulutuksen noustua massiivisesti.

Netflixin toimitusjohtaja Ted Sarandos kertoo myös alkuperäissarjojen tuotannon olevan suurissa vaikeuksissa koronaviruksen takia. 

- Tämä on ennennäkemätöntä historiassa. Koronaviruksen aiheuttama häiriö on valtava. Kaikki tuotantomme ympäri maailmaa on ajettu alas, Sarandos kertoo.

Netflixin ja muiden suoratoistopalveluiden kulutus on noussut ennätyksellisesti, kun ihmiset ovat sulkeutuneet koteihinsa. Yhdysvalloissa katselumäärät ovat nousseet paikoitellen jopa 75 prosenttia. Euroopassa EU velvoitti yhtiön heikentämään kuvanlaatua kaistatilan säästämiseksi.

- Kaikki katsominen on lisääntynyt. Niin meidän palvelussamme kuin televisiossakin. Parasta mitä voi tehdä, on pysyä kotona. Ja me yritämme auttaa, Sarandos kertoo.

Sarandosin mukaan tuotantojen keskeytyminen heijastuu syksylle ja ensi vuodelle kaavailtuihin ohjelmiin. Netflix on panostanut omiin alkuperäistuotantoihinsa entistä enemmän viime vuosina, ja koronatilanteen pitkittyessä niiden julkaisuaikataulu viivästyy.

Tilanteen johdosta yhtiö keskittyy niihin tuotannon osa-alueisiin, jotka eivät vaadi fyysistä paikallaoloa. Sarandosin mukaan esimerkiksi käsikirjoittamiseen panostetaan, ja yhtiö valmistelee aikaa, jolloin tuotantoja voidaan taas jatkaa.

Katsottavat sarjat ja elokuvat eivät onneksi heti lopu palvelusta. Loppuvuodesta 2019 suomalaisille tarkoitetussa versiossa oli katsottavissa 3349 eri ohjelmaa. Suurin osa ohjelmistosta on ostettu ulkopuolisilta tuotantoyhtiöiltä, jotka tosin kärsivät niin ikään koronavirustilanteesta.

Lue myös: Netflix huonontaa sarjojensa ja elokuviensa kuvanlaatua 30 päiväksi - muutos koskee vain Eurooppaa

Lue myös: Netflix julkaisee aikuisille suunnatun animaation, some hämmentyi: "Mitä v*ttua juuri katsoin?"

Lähteet: The Wrap, Comparitech

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat