Kuva: AOP

YouTuben ensimmäinen video täyttää 15 vuotta - klipillä yli 90 miljoonaa katselukertaa

22.04.2020 10:45 - Milena Raappana

"Me at the zoo" -videolla esiintyy yksi YouTuben perustajista Jawed Karim.

YouTube perustettiin vuoden 2005 helmikuussa. Pari kuukautta sen jälkeen alustalle ladattiin sen ensimmäinen video, joka täyttää 23. huhtikuuta 2020 15 vuotta. 

"Me at the zoo" -video oli esimakua YouTuben kasvavasta suosiosta omakohtaisen ja arkisen sisällön jakamisessa. 18 sekuntia kestävällä videolla yksi YouTuben perustajista Jawed Karim, 40, kuvailee norsuja, jotka hän näki San Diegon eläintarhassa.

- Okei eli olemme täällä norsujen edessä. Näissä tyypeissä siistiä on se, että niilä on todella, todella, todella pitkät kärstä ja se on siistiä. Ja eipä tässä muuta sanottavaa olekaan, Karim, joka on videossa 26-vuotias, selittää. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Rakeista videota on katsottu tähän päivään mennessä reippaasti yli 90,1 miljoonaa kertaa. Vaikka video itsessään ei ole mullistava, siihen kitetyy median murros. The Independent -julkaisu kirjoitti kyseisen formaatin muuttaneen sitä, miten ihmiset kuluttavat uutisia ja hakevat tietoa. 

"Sillä oli käänteentekevä rooli muuttaen perustavanlaatuisesti, miten ihmiset kuluttavat mediaa ja auttoi opastamaan 60 sekuttia kestävien videoiden kultaiselle ajalle", The Los Angeles kirjoitti vuonna 2010. 

Lue myös: YouTube täytti 10 vuotta - tiedätkö, mikä on kaikkien aikojen katsotuin video?

Lue myös: YouTube paljasti Suomen katsotuimmat videot - yllätyitkö?

Lähde: The Independet, The Los Angeles Times

Kilpailut

Uusimmat