Kuva: AOP/EPA-EFE/MAURI RATILAINEN

Suomi mainittu! Helsinki-Vantaan koronakoirat ihastuttavat maailmalla

25.09.2020 10:45 - Roy Kokkonen

Suomen koronakoirat ovat nousseet maailmanmaineeseen. Tositoimiin päässeet koirat ovat jo tehneet tulosta - ensimmäiset tartunnat on havaittu.

Neljä koronaviruksen tunnistamiseen koulutettua koiraa aloittivat työskentelyn Helsinki-Vantaan lentokentällä keskiviikkona. Koirat eivät ole jääneet huomiotta maailmalla. Koronakoirista ovat uutisoineet muun muassa BBC, The Guardian, Daily MailThe New York Times ja Newsweek.

Koirien käyttäminen koronan tunnistamisessa on vielä kokeiluasteella. Osallistuminen koiratestiin on tällä hetkellä vapaaehtoista.

Testiin hakeutuneilta otetaan ihopyyhintänäyte, jota koira haistaa. Koira kykenee tunnistamaan koronaviruksen ihmisestä aikaisemmin kuin muut koronatestit, ja koiran antama tulos voi olla jopa luotettavampi kuin yleisempi PCR-testi.

Koiralla kestää vain kymmenen sekuntia tunnistaa koronapositiivinen näyte. Mikäli näyte on positiivinen, matkustaja ohjataan jatkohoitoon.

Uutinen koronakoirista on herättänyt ihastusta myös yhteisöpalvelu Twitterissä. Erityisesti The Guardianin uutista on jaettu ahkerasti, kannustavien kommenttien kera.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koirat tehneet jo tulosta

Koronakoirat ovat havainneet jo ensimmäiset tautia kantaneet matkustajat.

Asiasta kertoi Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkytö Twitterissä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Hupsista! Lemmikkikoira teki tarpeensa hieman väärään aikaan

Lue myös: Toiset koirarodut ovat alttiimpia lämpöhalvaukselle - jo saatu lämpöhalvaus uusiutuu helposti

Kilpailut

Uusimmat