Kuva: AOP / ICELANDIC COAST GUARD HANDOUT

Islannin tulivuorenpurkauksesta leviää upea drone-video - katso

23.03.2021 23:15 - Iiro Myllymäki

Fagradalsfjall-tulivuori alkoi purkautua perjantaina, ja luonnonilmiö on taltioitu muun muassa vaikuttavalle drone-videolle.

Islannissa Fagradalsfjall-tulivuori alkoi purkautua perjantaina. Luonnonilmiö on houkutellut lähistölle useita ihastelijoita, ja tulivuorenpurkaus on taltioitu vaikuttaviin kuviin ja videoille.

Yksi tulivuorenpurkausta videoinut on Björn Steinbekk. Steinbekk kuvasi tulivuorenpurkausta drone-kameralla, ja muun muassa Vice World News on jakanut videon netissä. Videolla päästään vaikuttavan lähelle tulivuorta. Videon voit katsoa alta. Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Videon dronella kuvannut Steinbekk kertoo Vicelle, että alkoi lennättää droneja pari vuotta sitten. Hän kertoo, että tulivuorenpurkausta kuvannut drone selvisi täysin vaurioitumatta, vaikka se lensi laavaa syöksevän tulivuoren päältä 12 tai 13 kertaa.

Islannin meteorologitoimisto kuvaa Fagradalsfjall-tulivuoren purkausta pieneksi. Tulivuori sijaitsee noin 40 kilometrin päässä maan pääkaupungista Reykjavikista. Kyseinen tulivuori on purkautunut viimeksi noin 800 vuotta sitten.

Lue myös: Akrobaatti käveli nuoralla tulivuoren suuaukon yli - hurja suoritus näytettiin suorana tv:ssä

Lue myös: Tulivuori purkautui Indonesiassa - uskomaton näky tallentui videoille, katso!

Lähde: Vice

Kilpailut

Uusimmat