Kuva: AOP

Koronavilkku päivittyy tänään - katso, näkyykö sovelluksessasi punainen painike

20.04.2021 13:55 - Henna Koste

Päivitetty versio muun muassa lähettää altistumisilmoituksen nopeammin.

Syksyllä julkaistu Koronavilkku herätti alkuun monenlaisia tunteita, mutta monet suomalaiset ovat ladanneet sen puhelimeensa. THL tiedottaa, että sovelluksesta on julkaistu tänään 20. huhtikuuta uusi päivitetty versio. Huomioitavaa on, että päivityksen jälkeen sovellus pyytää iPhonen käyttäjiltä lupaa ilmoitusten käyttöön ottamiselle. Ilmoitukset täytyy sallia, jotta Koronavilkku toimii päivityksen jälkeen. Android-puhelimissa ei kysytä tätä. 

Kun avaat sovellukset päivityksen jälkeen, varmista, että kotinäkymässä lukee Koronavilkku käytössä. Jos et ole sallinut ilmoituksia, se lukee näytössä. Tekstin yhteydessä on punainen painike, josta ilmoitukset saa käyttöön. 

Mitä uutta päivitetyssä versiossa on?

Uusi versio parantaa mahdollisten altistumisten tunnistamisen tarkkuutta. Toisena muutoksena yksittäisen kohtaamisen arvioimisen sijaan sovellus laskee jatkossa saman vuorokauden aikana tapahtuneiden kohtaamisten yhteenlaskettua riskiä. Altistumisilmoitusten toimittaminen myös nopeutuu, kun tietoja voidaan jatkossa toimittaa kuudesti päivässä.

Miten varmistan, että sovellus on päivittynyt?

Useimmissa puhelimissa Koronavilkku päivittyy automaattisesti. THL suosittelee kuitenkin varmistamaan, että sovellus on päivittynyt käymällä sovelluskaupassa (Google Play tai Apple App Store). Huawein AppGalleryn vastaava päivitys julkaistaan myöhemmin.

Lähde: THL

Lue myös: Suomalaispoliisien julkaisema kuva tiivistää korona-ajan - katso miltä näyttivät yövuoron varusteet

Kilpailut

Uusimmat