Kuva: © Moomin Characters™ Theme park created by Dennis Livson

Suomessa on paikka, jossa on vihitty yli sata japanilaisparia, muttei ainuttakaan suomalaista

28.04.2021 20:45 - Henna Koste

Las Vegas ja Elvis ovat saaneet vahvan haastajan Suomen Naantalista. Muumimaailmassa on pidetty hääseremonioita yli 20 vuotta, mutta vain japanilaisille.

Tove Janssonin luomia muumihahmoja rakastetaan ympäri maailmaa. Etenkin Japanissa on merkittävän paljon muumien faneja. Muumimaailman väki onkin nähnyt tässä poikkeuksellisen markkinaraon jo 1990-luvulla.

Vuonna 1993 Naantaliin rakennettu Muumimaailma on turistien suosiossa, mutta japanilaisille teemapuistossa on tarjolla todellinen elämys. Tavallisina kesinä Muumimaailmassa on pidetty noin 10 hääseremoniaa japanilaispariskunnille. Ensimmäisen kerran häitä juhlittiin muumimaisin menoin vuonna 1998. 

- Kyseessä on muumimainen seremonia. Monet parit haluavat, että seremonia toimitetaan suomeksi ja tulkataan japaniksi. Vihkijänä on Nuuskamuikkunen, Muumimaailman markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Vaikka japanilaispareja on vihitty Muumimaailmassa jo yli 100, ei suomalaisia ole Nuuskamuikkusen pakeilla käynyt pyytämässä siunausta liitolleen. Syy on yksinkertainen. 

- Tämä on myynnissä vain Japanissa. Siellä matkatoimistot myyvät pakettia, johon kuuluvat muun muassa Finnairin lennot ja yöpyminen Naantalin kylpylässä, Koskinen kertoo. 

Tunnelma Muumimaailman häähumussa on Koskisen mukaan omanlaisensa. 

- Seremonia järjestetään, kun Muumimaailma on mennyt jo kiinni. Aurinko laskee, ja siinä on jotain suomalaisen juhannuksen tuntua. Kaavan päätteeksi on tanssia, Koskinen kuvailee. 

Usein pariskunnat on vihitty jo Japanissa ja he haluavat lisäelämyksen. 

Tänä kesänä hääpareja ei odoteta Muumimaailmaan Japanista. Koskinen kertoo, että Muumimaailma avataan suunnitelmien mukaan 12. kesäkuuta sen hetkisiä turvallisuusmääräyksiä noudattaen.

Lue myös: Kaksi Mymmeliä ja Muumimamman muodonmuutos - 8 hauskaa faktaa muumeista

Lue myös: Tove Slotte on suunnitellut muumimukeja yli 30 vuotta, mutta vain yksi villi idea ei ole mennyt läpi

Lue myös: Kuinka hyvin tunnet muumien maailman? Testaa ja vastaa 11 kinkkiseen kysymykseen

Kilpailut

Uusimmat