Kuva: Shutterstock

Nainen ei tiennyt olevansa raskaana - synnytti kesken lennon

06.05.2021 11:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Naisen onneksi koneessa sattui olemaan lääkäri sekä hoitajia.

Lavinia "Lavi" Mounga ei tiennyt olevansa 29. viikolla raskaana ja joutui kesken lennon yllättävään paikkaan, kun synnytys käynnistyi. Hän oli lentämässä lomalle Havaijille, mutta lomamatka saikin todella erikoisen käänteen. 

Synnytys käynnistyi yllättäen jossain päin Tyynenmeren yllä. Moungan onneksi samaan koneeseen oli noussut myös lääkäri sekä kolme vastasyntyneiden tehohoitoyksikön hoitajaa, jotka auttoivat Moungaa saattamaan lapsen maailmaan turvallisesti.

- En tiedä miten hän olikin niin onnekas, että paikalla sattui olemaan osaavia henkilöitä. Kyseessä oli nimittäin kiireellinen synnytys. Mutta sellaisessa tilanteessa todella olimme. Hienoa oli nähdä kaikki se ryhmätyö. Kaikki tulivat mukaan ja auttoivat, kertoo kertoo lennolla mukana ollut lääkäri Dale Glenn.

Glennin mukaan synnytyksen hoitaminen pienessä koneessa oli haastavaa niin tilanpuutteen kuin varusteidenkin osalta, mutta se saatiin maaliin kunnialla.

Kolme tuntia myöhemmin kone laskeutui ja hoitohenkilökunta haki äidin ja lapsen sairaalaan. Tietojen mukaan poikavauva on tällä hetkellä Havaijilaisessa sairaalassa tehohoidossa. Hänen toivotaan pystyvän lentämään kotiin Utahiin muutaman viikon kuluessa. 

Yksi lennoilla olleista matkustajista kuvasi tilanteesta pienen videon, joka kiertää tällä hetkellä TikTokissa. Se on kerännyt kolme miljoonaa katselukertaa.

Videon näet alta tai täältä.

@juliabernice

It’s the ‘baby being born while we’re above the Pacific Ocean’ for me

♬ original sound - Julia Hansen

Lue myös: Hätkähdyttävä kuva osoittaa, millaiseen ihmeeseen nainen pystyy synnytyksen aikana - ei herkille

Lue myös: Hätkähdyttävä kuva osoittaa, millaiseen ihmeeseen nainen pystyy synnytyksen aikana - ei herkille

Lähteet: Cosmopolitan, ABC

Kilpailut

Uusimmat