Kuva: Shutterstock

Virheet, joita kerrospukeutumisessa ei kannata tehdä - katso miten tarkenet kovallakin pakkasella

27.12.2021 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Esimerkiksi kerraston materiaaliin kannattaa kiinnittää huomiota.

Talvi on saapunut kunnolla koko Suomeen. Etelää myöten pakkaset paukkuvat ja aurinkoinen pakkassää houkuttelee ulkoilemaan.

Kun mittari on runsaasti pakkasen puolella, kannattaa kiinnittää huomiota oikeanlaiseen pukeutumiseen. Näin pysyy lämpimänä ja ulkoaktiviteeteistä voi pakkasesta huolimatta nauttia.

Kaiken a ja o on kerrospukeutuminen. Tärkein muistettava asia on, että pakkasella alle ei kannata pukea puuvillaista kerrastoa. Tämä siksi, että puuvilla imee itseensä kosteutta, eikä luovuta sitä poispäin. Näin ollen hiki ja vesi jäävät lähelle ihoa, mikä saa aikaan kylmyyden tunnetta. Paras valinta on merinovillainen tai synteettisistä kuiduista valmistettu kerrasto. Nämä materiaalit imevät kosteutta iholta ja kuivuvat nopeasti. Näin ollen kehon lämpötila pysyy tasaisena.

Myöskään välikerrosta ei kannata unohtaa. Lisää siis aluskerraston päälle esimerkiksi fleecepaita ja -housut. Näiden päälle sitten vedenkestävää ja lämmintä takkia ja esimerkiksi toppahousut.

Myös kenkävalintaan kannattaa kiinnittää pakkasella huomiota. Tukevat, vedenkestävät vaelluskengät lämpimien, esimerkiksi merinovillaisten sukkien kanssa, ovat oiva valinta pakkasulkoiluun. 

Lopuksi, varmista että sinulla on lämmin pipo, joka peittää korvat. Tähänkin villa tai synteettinen materiaali ovat parhaat. Jos pakkanen ottaa hengitykseen, sujauta kasvoille esimerkiksi puffi, joka peittää hyvin. Myös kankainen maski auttaa suojaamaan kasvojen herkkää ihoa. Käteen vielä lämpimät tuulta pitävät hanskat ja olet valmis nauttimaan talvesta. 

Lue myös: Pakkaset koettelevat ihoa - näin suojaat kasvojen herkän ihon

Lähde: ActivelyNothWest

Juttu julkaistu ensimmäisen kerran 15.1.2021.

Kilpailut

Uusimmat