Kuva: Shutterstock

Vuoden väriksi valittiin ensimmäistä kertaa aivan uusi väri - millainen on "very peri"?

09.12.2021 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Pantone on valinnut vuoden väriksi sinistä ja violettia yhdistelevän sävyn.

Väri-instituutti Pantone on valinnut jälleen vuoden värin. Muun muassa USA Today uutisoi, että vuoden 2022 väriksi on valittu aivan uusi väri. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Pantone valitsee vuoden väriksi uuden sävyn. Väri-instituutti on nimennyt vuoden värin vuodesta 2000 alkaen.

Vuoden 2022 väri on nimeltään ”very peri”. Pantone kertoo, että värissä yhdistyvät periwinkle-värin sininen sävy ja violettipunainen pohja. Sen kerrotaan sekoittavan ”sinisen uskollisuutta ja pysyvyyttä ja punaisen energiaa ja jännittävyyttä” ja näin luovan ”voimaannuttava uutuuden yhdistelmä”.

- Se, että loimme uuden värin ensimmäistä kertaa Pantonen vuoden värien historiassa heijastelee globaalia innovaatiota ja muutoksia, kertoo Pantonen väri-instituutin varapääjohtaja Laurie Pressman.

Pantone kuvailee, että very peri -värillä osoitetaan huoletonta itseluottamusta ja rohkeaa uteliaisuutta. Pantone on julkaissut vuoden väristä videon, jonka näet alta tai tästä linkistä. Pantone on myös muokannut sosiaalisen median logonsa heijastelemaan vuoden väriä.

Vuoden 2021 väreiksi Pantone valitsi vuosi sitten illuminating-nimisen keltaisen ja ultimate grey -harmaan. Nämä värisävyt näet alla olevasta päivityksestä. Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Lue myös: Suomalaisten ikisuosikki on nyt ajankohtaisempi kuin aikoihin - katso, kuinka sisustat sinisellä

Lue myös: Vuoden 2020 väri on valittu - ajattomuuden ja rauhallisuuden väri näkyy jo muodissa

Lähteet: USA Today, Pantone

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat