Kuva: AOP

Horoskooppimerkki määrittelee myös joulukäytöstämme - onko merkkisi joulun stressaaja vai tunteilija?

16.12.2021 13:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Onko merkkisi taipuvainen tunteiluun vai stressaamiseen?

Klarnan teettämässä tutkimuksessa käy ilmi, että horoskooppimerkki todella näyttäisi vaikuttavan käytökseemme ja sen huomaa etenkin joulun aikana. Kyselyyn vastasi yhteensä 18 000 kuluttajaa 18 maista, joista 1077 vastaajaa oli Suomesta.

Joulusta nautiskelija

Joulusta ilahtuvat erityisesti kalat ja ravut. Merkin edustajista jopa 72-74 prosenttia vastasi joulun tekevän heidät iloisiksi. Sen sijaan kaksosille joulu ei ollut vuoden lempiaikaa, sillä vain 45 prosenttia kaksosista ilahtui joulun saapumisesta. Kaksosia saattaakin vaivata merkille tyypillinen keskittymiskyvyn heikkous ja tylsistyminen rauhallisina pyhinä.

Stressaaja

Ehkä kalat nautiskelee joulusta täysin rinnon juuri siksi, että tämä merkki osaa ottaa joulun myös kaikista rennoimmin. Vain 13 prosenttia kaloista vastasi tuntevansa stressiä joulusta. Sen sijaan joulun stressaantunein merkki oli härkä, jonka edustajista 33 prosenttia tunsi stressiä. 

Tunteilija

Jouluna tippa tulee todennäköisimmin vesimiehen linssiin. Merkin edustajista 63 prosenttia vastasi tulevansa tunteelliseksi joulun aikaan. Viileiten tunteiluun suhtautuu kauris, merkin edustajista vain 47 prosenttia koki olonsa tunteelliseksi.

Sosiaalinen

Juhlien keskipisteenä viihtyy parhaiten rapu, kun taas mieluummin rauhaisissa merkeissä, pienen piirin ja oman perheen kanssa joulua juhlistavat mielellään vaaka, oinas ja kauris.

Perinteikkäin

Jouluperinteiden suhteen uskollisin merkki näyttäisi olevan vesimies. Merkin edustajista jopa 70 prosenttia piti perinteitä tärkeinä. Vähiten perinteet kiinnostivat kyselyn mukaan kaksosia ja kaurista. 

Suosittelemme

Uusimmat