Kuva: AOP

Saimaannorpan kuutteja syntyi talvella noin 90 - "Pulleita ja hyvänkuntoisen näköisiä"

07.06.2022 11:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Saimaan vesissä uiskentelee noin 430 saimaannorpaa ja laji on edelleenkin erittäin uhanalainen.

Runsasluminen talvi oli erinomainen asia saimaannorpalle. Kuutteja on nimittäin löytynyt WWF:n mukaan tänä vuonna 85 ja kokonaissyntyvyydeksi arvioidaan 92 poikasta.

- Saimaannorppien pesälaskennalla saatiin valtaosa pesimäalueesta kartoitettua. Pesälaskennan tuloksia tarkennettiin pesäpaikkasukelluksilla jäiden lähdön jälkeen. Luvut kuitenkin täsmentyvät vielä syksymmällä kanta-arvion teon yhteydessä, kertoo erikoissuunnittelija Miina Auttila Metsähallituksesta.

Auttilan mukaan kolme kuuttia kuoli pesintäaikaan.

Saimaan vesissä uiskentelee noin 430 saimaannorpaa ja laji on edelleenkin erittäin uhanalainen. Kevään kuutit ovat WWF:n aluevastaava Ismo Marttisen mukaan hyväkuntoisia.

- Keväällä havaitut kuutit ovat olleet varsin pulleita ja hyväkuntoisen näköisiä. Kun talvi on hyvä, kuutit ovat paremmassa kunnossa ja silloin myös niiden selviytymismahdollisuudet ovat paremmat. Runsas lumimäärä oli erinomainen asia norpalle, vaikka se osaltaan vaikeutti pesien löytymistä, Marttinen arvioi.

WWF:n rakastetun Norppaliven seitsemäs tuotantokausi pyörähti käyntiin 11. toukokuuta. Suorassa lähetyksessä seurataan kiveä, johon norpat saattavat saapua köllöttelemään.

Lue myös: WWF: Jättisuosittu Norppalive on taas auki - lue tietoisku rakastetuista saimaannorpista

Lue myös: Korkeasaari tiedottaa: Topias-saimaannorppa on menehtynyt

Lähde: WWF

Kilpailut

Uusimmat