Kuva: AOP

Netissä leviää vetoomus Riikka Purran eroamiseksi - jo yli 50 000 allekirjoittanutta

14.07.2023 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Adressissa vedotaan Purran käytöksen olevan perustuslain sekä hallitusohjelman vastaista.

Perussuomalaisten Riikka Purran vanhoista rasistisista kirjoituksista nousseen kohun seurauksena valtiovarainministeriä vaatii eroamaan jopa niin moni, että asiasta on tehty adressi.

Adressit.com -sivulle tällä viikolla, 12. heinäkuuta ladattu adressi on muutamassa päivässä kerännyt jo 50 000 allekirjoitusta. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä luku hipoo jo 60 000 allekirjoittanutta. 

Adressissa vedotaan Purran kirjoitusten rikkovan perustuslakia, sillä siihen on kirjattu, että "Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä." ja "Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

Lisäksi vedotaan nykyiseen hallitusohjelmaan, jonka arvoiksi on määritelty muun muassa yhdenvertaisuus ja turvallisuus, jota jokaisen on voitava tuntea Suomessa.

Adressissa myös perustellaan, että pahoittelut eivät ole tilanteessa riittävä ratkaisu, vaan ainoa oikea ratkaisu olisi Purran eroaminen valtionvarainministerin tehtävästä sekä valtioneuvoston jäsenyydestä.

Vaikka adressi on kerännyt yli 50 000 allekirjoitusta, se ei tarkoita samaa kuin kansalaisaloite, joka tässä vaiheessa etenisi eduskunnan käsiteltäväksi. Adressin tavoitteena on saada päättäjät huomaamaan kansan mielipide. 

Purran rasismikohu alkoi, kun Helsingin Sanomat uutisoi toisen perussuomalaisten kansanedustajan Jussi Halla-Ahon blogista kaivetuista 15 vuotta vanhoista vieraskirjakommenteista nimellä "riikka".  Asiayhteyksistä oli kuitenkin pääteltävissä kirjoittajan olleen todennäköisimmin Purra. Aluksi Purra ei myöntänyt eikä kieltänyt kirjoituksiaan, mutta myöhemmin pyysi niitä kuitenkin anteeksi. Kommentit sisälsivät rasistisia herjauksia sekä suoria väkivaltafantasioita. 

Lue myös: Sanna Marin aloittaa puhujakeikat kansainvälisissä tapahtumissa

Lue myös: Meppi Alviina Alametsä toivoo, ettei nuorten tarvitsisi pelätä tulevaisuutta: "Kriisit eivät ole ikuisia"

Lue myös: Sanna Marinin hallituksen dokumenttisarjasta julkaistiin traileri - "Jos käyn juoksemassa, niin sekin on väärin"

Lähteet: Adressit.com, Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat