Kuva: Shutterstock

Suomen paras lounasravintola on valittu

26.09.2023 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Äänestyksessä annettiin huimat 76 419 ääntä.

Edenredin järjestämän Suomen Paras Lounas 2023 -kilpailun on voittanut vantaalainen Star Lunch -ravintola. Toiseksi sijoittui puumalalainen Puumalan Poiju, joka teki historiaa. Koskaan aiemmin Suomen Paras Lounas -äänestyksessä ei ole mitalisijoille noustu yhtä pieneltä paikkakunnalta. 

Yrityksen tiedotteessa kerrotaan, että avoimessa verkkoäänestyksessä annettiin huimat 76 419 ääntä. Ääniä sai yhteensä 6494 ravintolaa ja äänestyksen kokonaisäänimäärä kasvoi 33 prosenttia viime vuoteen verrattuna. 

Star Lunch on monille tuttu TikTokin kautta, sillä ravintola on nauttinut suurta suosiota kyseisessä sovelluksessa. Heillä on TikTokissa 26 000 seuraajaa. Ravintola hyödynsi TikTokia markkinoinnissa myös kilpailun aikana. Ravintoloitsija Kerem Bölük korostaa kuitenkin ruoan merkitystä. 

– Ruoka ratkaisee. Some ja markkinointi ovat tärkeitä, ne saavat ihmiset ravintolan ovesta sisään. Mutta jokaisena arkipäivänä on oltava vielä parempi lounas. Se ratkaisee, tulevatko ihmiset uudestaan, Bölük sanoo. 

– Siksi titteli Suomen parhaana lounaana merkitsee meille paljon. Eivät ihmiset äänestäisi meitä, elleivät he olisi tyytyväisiä ruokaamme. Mielestäni tämä titteli ja saadut äänet ovat ennen muuta asiakaspalautetta, Bölük lisää. 

Voit katsoa äänestyksen top 10 -listan alta. Suomen 10 parasta lounasravintolaa vuonna 2023:

1. Star Lunch, Vantaa  

2. Puumalan Poiju, Puumala

3. Restaurant Mezza, Espoo

4. Ramin Konditoria Kahvila, Mikkeli

5. Ravintola Factory Pitäjänmäki, Helsinki

6. Pompier Albertinkatu, Helsinki

7. Ravintola Parppeinpirtti, Ilomantsi

8. Mimosan Aito, Kouvola

9. Lounasravintola Mänty, Lahti

10. Lempilounas oy, Turku

Lue myös: Joudutko heittämään paljon ruokaa roskiin? 4 helppoa vinkkiä, joiden avulla saat vähennettyä ruokahävikkiä kuin itsestään

Lue myös: Pakastamalla oikein voi helposti välttää ruokahävikkiä - 7 fiksua vinkkiä

Lue myös: Tiedätkö, mitä eroa on "viimeinen käyttöpäivä" - ja "parasta ennen" -merkinnöillä?

Kilpailut

Uusimmat