Kuva: Shutterstock

Musti ja Mirri kertoo mahdollisen syyn lemmikkien sairastumisiin: Myös kissanruokaa vedetty myynnistä

08.11.2023 09:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Mustin ja Mirrin tiedotteen mukaan ennen poisvetoa myyntiin päätyi 1400 säkkiä ruokaa.

Musti ja Mirri kertoo tuoreessa tiedotteessaan löytäneensä mahdollisen syyn lemmikkien sairastumisiin. Kyseessä on tiedotteen mukaan ulkomainen perunahiutale, jota on kahdessa viljattomassa tuotteessa. Varotoimenpiteenä Musti Group on vetänyt kyseiset tuotteet myynnistä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

- Sairastuneiden koirien oireiden ja ruoan ainesosien perusteella on hyvin mahdollisesti kyse glykoalkaloidimyrkytyksestä. Asiantuntijamme ovat päätelleet, että syynä voisi olla glykoalkaloidien korkea pitoisuus ulkomailta tuodussa perunahiutale-erässä. Glykoalkaloideille ei EU:ssa ole rehurajoja. Tämän takia eurooppalaiset toimittajat eivät mittaa arvoja joka erästä. Jatkossa tulemme omalla tehtaallamme itse mittaamaan jokaisen erän glykoalkaloiditason, kommentoi Musti Groupin toimitusjohtaja David Rönnberg. 

Musti Group veti viime viikolla myynnistä SMAAK Herkkä Kala Viljaton -koiranruokatuotetta. Viime viikolla poisvedetystä tuote-erästä suurin osa pysäytettiin kauppoihin ja varastoihin. Ennen poisvetoa myyntiin päätyi 1400 säkkiä. 

Alta löydät tiedot poisvedon piirissä olevat tuotteet:

SMAAK Herkkä Kala Viljaton koiranruoka 2 kg ja 10 kg parasta ennen 12/04/2025, 13/04/2025

SMAAK Viljaton Kana kissanruoka 1,5 kg ja 7 kg parasta ennen 19/04/2025 

Musti ja Mirri kertoi alkuviikosta, että yritys on saanut satoja sähköposteja ja someviestejä liittyen SMAAK Herkkä kala viljaton -tuotteeseen.

Palautteessa on tullut ilmi, että kyseisen ruoka on aiheuttanut koirille vakaviakin oireita. Niihin on kuulunut esimerkiksi pahoinvointia, raajojen tilapäistä heikkoutta ja väsymystä. Ruokaa ei saa missään nimessä syöttää lemmikille.

Lue myös: Poista välittömästi käytöstä! Musti ja Mirri vetää takaisin koiranruokia

Lähde: Musti ja Mirri

Kilpailut

Uusimmat