Kuva: Shutterstock

Foreca: Nyt voi tuntua keväiseltä, mutta älä nuolaise ennen kuin tipahtaa

28.01.2024 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Luvassa on kylmenevää ilmaa.

Pikkuhiljaa sulava maa voi tuntua monesta jo kevään merkiltä, mutta Forecan ennuste näyttää toista. Talvi voi tehdä nopeankin paluun jo lähiviikkoina.

Ensi viikolla sää on vielä tavanomaista lämpimämpi, mutta sen jälkeen pakkaset näyttävät palaavan kireinäkin.

- Tammi–helmikuun vaihteen viikko kuluu ennusteen mukaan Suomessa vielä talvisen lauhassa säässä, mutta sitten kylmyys palaa takaisin. Kylmän lisäksi helmikuun alkupuolella on matalapainesäätä, joten pitkiä korkeapainejaksoja ei ole lähiaikoina näkyvissä. Toteutuessaan tämä tarkoittaisi sitä, että pilvisyyden ja tuulen vuoksi lämpötila ei pääse laskemaan aivan yhtä kylmäksi kuin tammikuun alussa. Kireät pakkaset ovat kuitenkin mahdollisia koko maassa, ennustaa Forecan meteorologi Anna Latvala.

Kylmä sää ei myöskään näytä uudelleen lauhtuvan aivan heti. Myös talvilomien odotetaan sujuvan pääosin talvisissa tunnelmissa. 

- Tammikuun lopun lauha jakso tulee nyt keskelle vuoden tilastollisesti kylmintä aikaa. Sää kylmenee siinä nurkilla, kun keskimääräisenä vuonna lämpötilan lasku loppuu ja suunta vaihtuu hitaasti kohti kevättä. Nyt tuoreen kuukausiennusteen mukaan kylmä sää ei hellitä ainakaan helmikuun puolella kuin hetkittäin. Koululaisten talvilomakauden alussa lunta ja pakkasta siis todennäköisesti riittää pitkin Suomea. Helmikuun jälkipuolella talven kylmimmät ajat alkavat olla tyypillisesti takana, Latvala jatkaa.

Lue myös: MTV: Saako nastakengillä mennä kauppaan? Vastaus jakaa myymälöiden mielipiteet

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat