Kuva: Shutterstock

Thaimaa on hyväksymässä samaa sukupuolta olevien avioliiton

30.03.2024 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Uudistus takaisi myös perintöoikeuden sekä oikeuden adoptioon.

Thaimaasta voi pian tulla Aasian kolmas valtio, joka hyväksyy oikeuden samaa sukupuolta olevien parien avioliittoon. Asiasta uutisoivat useat kansainväliset mediat kuten BBC ja CNN.

Thaimaan parlamentin alahuone äänesti lakiuudistuksesta selvin äänin uudistuksen puolesta, 399-10. Alahuoneen tulos ei kuitenkaan vielä automaattisesti ratkaise lopullista tilannetta, sillä asia etenee vielä parlamentin ylähuoneen käsittelyyn, jossa siitä äänestetään uudelleen. Senkin jälkeen esitys tarvitsee vielä myös kuninkaan hyväksynnän astuakseen voimaan.

Mikäli uudistus menee läpi, se takaa Thaimaassa samaa sukupuolta oleville pareilla paitsi oikeuden avioliittoon, myös perintöoikeuden sekä oikeuden adoptioon.

Thaimaasta tulisi Aasiassa vasta kolmas ja Kaakkois-Aasiassa ensimmäinen maa, joka samaa sukupuolta olevien parien avioliiton laillistaisi. Thaimaata ennen sen ovat Aasiassa sallineet vain Nepal ja Taiwan, jotka nekin vasta viime vuosina. Joissakin Aasian maissa homoseksuaaliset suhteet ovat myös edelleet jopa lailla kiellettyjä.

Lue myös: Vasta jälkikäteen Tarja Halonen tajusi rikkomansa lasikaton - miten kalliolaisnuoresta tuli uranuurtaja?

Lue myös: Hämmentääkö HLBTIQ+ ja muu sateenkaarisanasto? Seta kertoo, miksi oikeilla termeillä on väliä

Lähteet: BBC, CNN

Kilpailut

Uusimmat