Kuva: Shutterstock

Turvaistuimesta ilmeni vakavia turvallisuuspuutteita - lapsilla suuri loukkantumisriski

11.04.2024 20:15 - Jasmin Mikkilä / jasmin.mikkila@bauermedia.fi

Peg Perego Viaggio Twist -istuimen hankkineiden kuluttajien kannattaa olla yhteysessä istuimen myyjään.

Peg Perego Viaggio Twist -istuimesta on käynyt ilmi vakavia turvallisuuspuutteita. Testissä, jossa istuin yhdistettiin Twist -telakkaan, havaittiin turvallisuuspuutteita Euroopan eri maiden autoliittojen sekä kuluttajajärjestön yhteistyössä toteuttaman turvaistuintestin etutörmäyskokeissa. Testin tulos julkaistiin ennakkoon, koska istuin voi aiheuttaa lapselle vakavan vaaran onnettomuustilanteissa.

Peg Pereago Viaggio Twist -istuin on suunniteltu 61 – 105 cm pitkille lapsille. Istuinta voi käyttää selkä menosuuntaan asennettuna ja myös 76 cm pitkästä lapsesta alkaen kasvot menosuuntaan asennettuna.

Testistä ilmeni, että 15 kilon painoisella Q3-kolaritestinukella tehdyssä etutörmäystestissä telakan tukijalka irtosi telakasta ja hajosi yläosastaan. Kun selkä oli asetettu menosuuntaan, istuin irtosi tukijalan hajoamisen jälkeen ja jatkoi matkaansa eteenpäin. Kasvot menosuuntaan asennettuna istuin irtosi myös telakasta. Molemmissa tilanteissa lapsen loukkaantumisriski on erittäin suuri.

Kyseinen turvaistuin on läpäissyt aikaisemmin EU:n tyyppihyväksyntävaatimukset ja kolaritestit. Kuitenkin Autoliiton julkaisema kolaritesti on lakisääteisiä vaatimuksia tiukempi. Peg Perego on myös ilmoittanut tutkivansa asiaa.

- Tämän kyseisen istuimen hankkineiden kuluttajien kannattaa ottaa yhteyttä istuimen myyjään tai suoraan Peg Peregon asiakaspalveluun. Valmistaja ei ole ainakaan toistaiseksi kuitenkaan ilmoittanut vetävänsä istuinta pois myynnistä, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen kommentoi.

Alta voit katsoa videon, jolla havainnollistetaan törmäystestin tuloksia. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Auton lisätarvikkeissa voi piillä suuri turvallisuusriski - katso, miten asennat ne oikein

Lue myös: Kaksi kolmesta kokee pyöräilyn autoliikenteen seassa vaaralliseksi - Liikenneturvalta muistilista

Lue myös: Sosiaalisessa mediassa leviävät haasteet aiheuttavat vaaratilanteita liikenteessä

Lähde: Autoliitto

Kilpailut

Uusimmat