Joskus kahvia joutuu juomaan nenää nyrpistäen, jos se on seissyt pannussa liian pitkään. Aina ei voi kuitenkaan olla varma, kuinka kauan se on siellä ollut. Ming-sivusto uutisoi kätevästä neuvosta, jota kannattaa hyödyntää esimerkiksi työpaikoilla. Sen avulla saat tietää, kannattaako pannussa olevaa kahvia vielä juoda vai onko viisampaa keittää suosiolla tuoretta tilalle.
Kahvin tuoreuden pystyy selvittämään omatekoisella mittarilla. Tarvitset sitä varten kaksi styroksista kertakäyttömukia, joiden ulkoreuna ulkonee hieman, sekä tussin. Numeroi tussilla toisen mukin reunaan jokainen vuorokauden tunti järjestyksessä. Piirrä toiseen mukiin nuoli, joka osoittaa suoraan reunasta ulospäin. Kirjoita siihen mukiin: ”Aika, jolloin kahvi on keitetty”.
Pistä muki, johon olet kirjoittanut kellonajat, toisen mukin sisälle. Koska ulkoreuna on ulkoneva, jäävät kellonajat esille ja nuoli osoittaa kellonaikaa. Pitäkää mukeja kahvinkeittimen lähellä, ja aina kun joku keittää sumpit, hän laittaa nuolen osoittamaan keittoaikaa. Mukimittarista voi myös tuunata omannäköisensä.
Pääset katsomaan havainnekuvan täältä.
Seuraava artikkeli: Miksi kahvia kannattaa juoda neljä kuppia päivässä? Tutkimus selvitti
Lähde: Ming