Nainen on elänyt 6 vuotta käyttämättä shampoota: "Hiukseni tuntuvat silkkisiltä ja pehmeiltä"

08.04.2015 14:45 - Eeva Rajala

No-poo-trendin mukaan shampoota ei tarvita. Miltä hiukset sitten näyttävät, kun niitä ei pese kuin vedellä.

Amerikkalainen Sarah Theeboom tuli julkisuuteen, kun hän kirjoitti maaliskuun alussa, ettei ole pessyt hiuksiaan shampoolla kuuteen vuoteen. Theeboom päätti kokeilla No-Poo-nimelläkin kutsuttua hiustenpesuvillitystä, missä hiuksia ei pestä shampoolla lankaan. Trendillä tavoitellaan luonnonmukaisuutta ja ekologisuutta, sillä hiuksiin ei haluta laittaa kemikaaleja, joita ilmankin voi pärjätä.

Alun tasoittumisen jälkeen Theeboomin hiukset alkoivat näyttää ja tuntua terveiltä ja puhtailta, vaikkei hiuksia pessytkään enää shampoolla. Katso Seventeen-lehden kuvia naisesta täältä!

Theeboomin ensimmäisen kirjoituksen jälkeen hän sai paljon kysymyksiä aiheesta, ja nyt hän päätti vastata Seventeen-lehden sivuilla yleisimpiin kuulemiinsa kysymyksiin.

Käytätkö hoitoainettakaan?

Theeboom kertoo käyttävänsä hoitoainetta aina, kun hiukset tuntuvat kaipaavan sitä. Hoitoaineella nainen pesee hiuksensa kerran, pari viikossa. Hän myös käyttää aivan normaalia hoitoainetta, ei mitään puhdistavaa. Theeboom keskittyy hoitoaineen kanssa lähinnä hiusten latvoihin ja jättää päänahan rauhaan.

Käytätkö jotain shampoon korvaajaa?

Sarah Theeboom pesee hiuksensa pelkästään vedellä ja hieroo päänahkansa hyvin sormillaan. Jos hänen tarvitsee pestä hiukset muullakin kuin vedellä, esimerkiksi kloorivedessä uimisen jälkeen, hän käyttää hyvin mietoa, laadukasta shampoota, joka ei vaikuta hiuksen omaan luonnolliseen tasapainoon.

Ovatko hiuksesi oikeasti puhtaat?

Theeboom kertoo hiuksensa olevan puhtaat, sillä hän pesee niitä joka toinen tai kolmas päivä, tosin ilman shampoota. Vedellä pesu poistaa lian ja hien, mutta jättää hiuksen ja päänahan omat luontaiset öljyt rauhaan. Theeboomin mukaan pesun jälkeen hiukset näyttävät ja tuntuvat puhtailta.

Haisevatko hiuksesi pahalta?

Theeboomin hiukset tuoksuvat hiuksilta, eivät hajuvedeltä. Paitsi tietenkin hoitoaineen käytön jälkeen hiuksissa on vielä jonkinlaista tuoksua jäljellä.

- Hiukset tuoksuvat hiuksilta, aivan kuin iho tuoksuu iholta. Se ei ole paha haju. Lisäksi tuoksun huomaa vasta sitten, kun laittaa nenänsä hiuksiani vasten, mikä olisi outoa, Theeboom kertoo.

Inhottaako ihmisiä, kun kerrot asiasta?

Theeboom kertoo, että nykyään monet tietävät jo no-poo-trendistä, joten ihmiset eivät välttämättä ylläty tai tunne inhoa kuullessaan asiasta. Usein ihmiset ovat vain kiinnostuneita ja kyselevät paljon asiasta.

- Joskus he pyytävät, saako hiuksiani koskea. Hiukseni tuntuvat silkkisiltä ja pehmeiltä. Yksi negatiivinen kokemus oli, kun kampaaja ei ymmärtänyt asiaa ja katsoi minua kuin hullua. Useimmat kampaajat kuitenkin ymmärtävät asian, kehuvat hiuksiani ja sanovat, että jatka samaan malliin, Theeboom jatkaa.

Mitä miesystäväsi ajattelee?

Theeboomilla on tähän yksinkertainen vastaus: Miesystävälle on se ja sama, mitä nainen tekee tai ei tee hiuksillensa.

Olen ajatellut kokeilla no-poota. Onko antaa vinkkejä?

Theeboomin mukaan no-poo-pesutrendin aloitusajankohta kannattaa valita viisaasti. Alun tasoittumisvaihe on jokaiselle yksilöllinen. Ensimmäiset viikot eivät ole ruusuilla tanssimista. Theeboom ei itse olisi halunnut mennä esimerkiksi kouluun tai töihin alun tasoittumisvaiheen aikana. No-poo-pesua ei kannata siis aloittaa juuri ennen jotain suurta tapahtumaa, esimerkiksi omia häitään.

Samalla, kun poistaa shampoon omista valikoimistaan, kannattaa myös tarkistaa muut käytetyt hiustuotteet. Hiustuotteet kannattaa valita niin, että ne kaikki lähtevät hiuksista pois pelkällä vesipesulla.

Theeboomin mukaan pitää myös muistaa, että lopputulos voi olla erilainen eri henkilöillä, sillä jokaisen hiukset käyttäytyvät eri tavalla. Jokaisen hiuksilla on eri aikataulu ja tarpeet. Naisen mukaan pesurupeamaan kannattaakin asennoitua kuin testiin ja katsoa, millaisia tuloksia saa aikaan.

- Kaikki eivät välttämättä pidä siitä ja se on ok, tai joku voi haluta kokeilla asiaa uudestaan myöhemmin. Ei ole oikeaa tai väärää. On vain se, mikä toimii juuri sinulle, Theeboom kertoo.

Lähde: Seventeen

Kilpailut

Uusimmat