Maailman pisimmät miehet löytyvät Euroopasta - arvaatko mistä maasta?

09.04.2015 19:15 - Senni Loikala

Pitkiä miehiä ei tarvitse lähteä etsimään muista maanosista, sillä maailman pisimmät miekkoset löytyvät Länsi-Euroopassa sijaitsevasta maasta.  

Maailman pisimmät miehet löytyvät Alankomaista, selviää tuoreesta brittitutkimuksesta. Alankomaissa kaksilahkeiset kasvavat keskimäärin 184 senttisiksi. Miesten keskipituus on kasvanut siellä 20 senttiä viimeisten 200 vuoden aikana. Syy löytyy muun muassa luonnollisesta valinnasta, sillä naiset ovat suosineet pitkiä miehiä tosirakkautta kiikaroidessaan.

Maailman toiseksi pisimmät miehet löytyvät Skandinaviasta. Yhdysvalloissa miekkosten keskipituus on puolestaan jo huomattavasti lyhyempi, nimittäin 178 senttiä. Länsimaissa asuvien miesten pituus on kasvanut kaikkialla, mutta ei yhtä kiivaasti kuin Alankomaissa.

Pitkät saavat vauvakuumeen vanhempana

Kun tutkijat analysoivat 168 000 hollantilaisen vuosina 1935-67 kerättyjä tietoja, selvisi, että keskipituutta pidemmät miehet saivat muita enemmän lapsia. Puolestaan tavallista lyhyemmät miehet saivat muita huomattavasti epätodennäköisemmin jälkikasvua.

Tuloksista selvisi, että myös pitkät naiset saivat muita enemmän lapsia. He, kuten myös tavallista pidemmät miehet, perustivat perheet kuitenkin vasta muita myöhemmällä iällä. Pitkät ihmiset tahtoivat kouluttautua korkeasti ennen kuin etsivät itselleen kumppanin ja hankkivat jälkikasvua.

Pidätkö pitkiä urheilijoita kuumina? Pääset katsomaan kuvia 226 senttisestä koripalloilijasta täältä.

Lähde: Quartz

Kilpailut

Uusimmat