Papin blogikirjoituksesta tuli netti-ilmiö: "Jos lapsestani tulee homo..."

13.04.2015 23:15 - Rea Tallgren

Pohjois-Carolinassa asuva pastori ja seurakunta-aktiivi John Pavlovitz on saanut hurjasti palautetta blogikirjoituksestaan, jossa hän pohtii sitä, mitä tekisi jos hänen lapsensa olisi homo.

John Pavlovitz on amerikkalainen pastori, joka on naimisissa Jennifer-nimisen naisen kanssa. Pariskunnalla on kaksi lasta, Noah ja Selah. Pavlovitz on ollut seurakunta-aktiivi jo 18 vuoden ajan ja hän onkin ansainnut seurakuntalaisten kunnioituksen.

Otti tietoisen riskin - kirjoitti homoudesta

Pavlovitz kirjoittaa suosittua blogia, jolla on runsaasti lukijoita uskovaisten keskuudessa. Miehen tuore blogikirjoitus oli tietoinen riski, sillä pastori päätti käsitellä aihetta, joka jakaa kristityt monesti kahteen, rajusti eroavaan leiriin. Kyse on homoseksuaalisuudesta.

Blogikirjoituksen otsikko kuului ytimekkäästi: "Mitä minä tekisin, jos lapseni kertoisi olevansa homo: Neljä lupausta kristityltä papilta/vanhemmalta." Kirjoituksessa Pavlovitz pohtiikin sitä, millaisia tunteita ilmoitus hänessä herättäisi.

Monelle miestä seuraavalle kirjoituksen sisältö saattoi olla yllätys. Kirjoituksessaan Pavlovitz nimittäin tekee selväksi sen, että homoseksuaalisuus ei missään nimessä olisi syy kääntää selkää lapselle - päin vastoin.

Neljä lupausta

Pavlovitz kertoo, että jos hänen lapsensa kertoisi hänelle olevansa homo, hän rukoilisi, ettei lapsi joutuisi kohtaamaan vihamielisyyttä tai joutuisi ahdasmielisyyden uhriksi. Mies myös korostaa, että hän rakastaisi ja tukisi lastaan aivan samalla tavalla kuin aiemminkin.

Hän vannoo, ettei häpeäisi lastaan, ikinä.

"Jos minun lapseni olisi homo, sinä tietäisit siitä. Hän ei olisi perheemme tarkoin varjeltu salaisuus. En esittäisi hänen suuntautumiselleen kiertoilmaisuja vaan puhuisin hänestä sellaisena kuin hän on. Jos hän tulisi kaapista, me tulisimme kaapista - perheenä, kaikki yhdessä hänen tukenaan."

Lisäksi Pavlovitz lupaa kirjoituksessaan, että hän ymmärtäisi lapsensa syntyneen homoksi, eikä yrittäisi muuttaa asiaa.

"Yksinkertaisesti sanottuna he ovat jo tänään sitä, mitä ovat tulevaisuudessa, pelkästään nuorempia vain. Ja tällä hetkellä he ovat aika hemmetin mahtavia!"

Palauteryöppy yllätti

Pavlovitz kertoo varautuneensa siihen, että kirjoituksesta seuraisi niin hyvää kuin tuohtunuttakin palautetta. Hän ei kuitenkaan osannut odottaa sitä, kuinka valtavat seuraukset kirjoituksella oli.

- Minulle on tullut kirjaimellisesti satoja ja satoja yhteydenottoja kristityiltä, jotka ovat kiittäneet minua siitä, että olen antanut heille voimaa ja uskoa siihen, että he eivät ole tehneet mitään väärää. He ovat sanoneet kuulleensa minulta jotain sellaista, jota he eivät ole vielä kristityiltä esikuviltaan kuulleet, mies selittää tuoreessa haastattelussa.

Hän kertoo myös järkyttyneensä siitä, millaisia tarinoita ihmiset ovat hänen kanssaan kirjoituksen innoittamana jakaneet.

- Monet vanhemmat, lapset ja perheenjäsenet ovat kertoneet totaalisesta hylkäämisestä ja kiusaamisesta, joka heitä on uskovaisten yhteisössä kohdannut oman tai jonkun läheisen ihmisen homoseksuaalisuuden takia.

"Sinä et ole se, jolla on minulle väliä."

Myös vihaista palautetta on tullut. Siihen Pavlovitz varautui jo blogikirjoituksessaan.

"Jos päätät tämän kirjoituksen johdosta kirjoittaa minulle vihankatkuisen mailin tai poistat minut ystävistäsi, ymmärrän sen. Mutta sinun tulee myös ymmärtää jotain: minua ei voisi vähempää kiinnostaa.

Sinä et ole se, jonka syntymää odotin yhdeksän kuukautta henkeäni pidätellen. Sinä et ole sen, jonka tuoksua rakastan, ja jonka tärisevästä kädestä olen pitänyt kiinni, kun kaaduit pyörälläajoa harjoitellessasi ja polveesi piti laittaa tikit."

Pavlovitz summaa kirjoituksessaan hyvin sen, miksi jokaisen vanhemman pitäisi laittaa oman lapsen hyväksyminen ja onnellisuus yhteisön painostuksen edelle. Hän nimittäin summaa mielipiteensä kritiikin antajille seuraavaan lauseeseen, jolla hän korostaa heidän olevan täysin yhdentekeviä omiin lapsiinsa verrattuna:

"Sinä et ole se, joka toivottavasti on rinnallani, kun otan viimeiset henkäykseni tässä elämässä. Elämässä, jota voin katsoa taaksepäin ja olla toivottavasti ylpeä siitä, että rakastin sinua hyvin."

Lähde: Gaystar News

Kilpailut

Uusimmat