Instagram-kuvillasi saatetaan tienata tietämättäsi huimia summia - jopa 80 000 euroa otoksesta

23.05.2015 10:15 - Laura Sulkava

Sosiaalisen median räjähdysmäinen suosio on ajanut ihmiset tekemään rahaa epärehellisin keinoin.  

Taiteilija Richard Prince on myynyt näyttelyssään kuvia jopa 80 000 euron kappalehintaan. Jos teokset olisivat hänen omiaan, asia ei olisi kinkkinen, mutta paremman tiedon mukaan, hän on ottanut myydyt kuvat ilman lupaa Instagramista.

New Yorkin Gallerian näyttelyssä New Potraits Prince esitteli yhteensä 38 Instagram-kuvaa, joista mies otti kunnian itselleen. Hän ei myöskään kertonut kuvien omistajille käyttäneensä otoksia näyttelyssään. Miehen kerrotaan käärineen huimia summia myydyistä kuvista.

Nukkemaisen kaunis, sinihiuksinen Doe Deere sai tietää kuvansa käytöstä vasta muutamia päiviä sitten. Hänen ystävänsä kommentoi aihettaan Facebook-päivityksessään.
En tiedä, mitä tästä pitäisi ajatella. "Taiteilija" Rchard Prince ottaa ihmisten kuvia Instagramista ja myy niitä omana taiteenaan Frieze Art -tapahtumassa täällä New Yorkissa, tänä viikonloppuna. Kuvat sisältävät hyvän ystävämme Doe Deeren otoksen, jossa hän on pukeutunut #PidginDollikseen.
Valitettavasti kuvaus, kreditit ja asiayhteys on poissuljettu eikä kumpaakaan meistä ole varoitettu kuvan tällaisesta käytöstä.

Not sure how to feel about this..."artist" Richard Prince is taking people's Instagram photos and selling them as his "...

Posted by Pidgin Doll on Saturday, May 16, 2015

Deere itse on kommentoinut Instagram-päivtyksessään, että hän ei ole antanut Princelle lupaa kuvan käyttöön, mutta ei ole aikeissa tehdä asiasta suurempaa numeroa.

Prince itse on kommentoinut vuonna 2011, että häntä ei ole ikinä kiinnostaneet tekijänoikeudet..

Alla video taiteilijasta ottamassa tauluaan pois seinältä ja sulkemassa näyttelyä.

Lue myös: Isät poseeraavat Instagramissa - katso hauskat kuvat

Lähde: Peta Pixel

Kilpailut

Uusimmat